Princis Harijs ieradies Kanādā, uzsākot jaunu dzīvi

Pasaule
LETA 17:53, 21.01.2020 0

Lielbritānijas princis Harijs otrdien ieradies Kanādā, kur viņš, kā sagaidāms, pēc paziņojuma par atkāpšanos no svarīgāko karalisko pienākumu veikšanas pavadīs lielāko daļu laika.

 
Foto:

Kā redzams telekanāla "Sky News" pārraidītajos kadros, Harijs otrdienas rītā pēc atlidošanas Vankūveras lidostā pamet lidmašīnu.

Harija sieva ASV televīzijas aktrise Megana Mārkla un pāra astoņus mēnešus vecais dēls Ārčijs jau iepriekš šomēnes atgriezās Kanādā.

Pāra lēmums pamatā dzīvot Kanādā, kur Mārkla savulaik filmējās ASV seriālā "Suits", izraisījis debates par to, kam būtu jāsedz viņu apsardzes izdevumi.

Valdības atbildei "būtu jābūt īsam un kodolīgam "nē"", redakcijas ievadrakstā pauž Kanādas ietekmīgākais laikraksts "Globe and Mail".

Līdz ar Harija lēmumu "atteikties no ģimenes tradīcijas karaliskā ģimene nebūtu pēkšņi jāatbrīvo no atbildības gādāt par viņa drošību", otrdien vēstulē, kas publicēta laikraksta tīmekļa vietnē, norāda Olga Eiznere Favro.

"Karaliskajai ģimenei būtu jāgādā par viņa apsargāšanas rēķina apmaksu, nevis pašam Harijam un pavisam noteikti ne jau Kanādas nodokļu maksātājiem," uzsvēra Favro.

Harijs un Megana ar Lielbritānijas karalieni Elizabeti II panāktās vienošanās ietvaros atteikušies no karaliskajiem tituliem un valsts finansējuma, sestdien pavēstīja Bakingemas pils.

Vienošanās nozīmē, ka Harijs un viņa sieva pārtrauks lietot titulu "karaliskā augstība".

Pāris "vairs nav strādājoši karaliskās ģimenes locekļi", apliecināja Bakingemas pils.

Harijs un Megana 8.janvārī nāca klajā ar paziņojumu, ka viņi nolēmuši samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Lasiet arī

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.