Lietuva un Polija vienojas atspēkot Krievijas centienus pārrakstīt vēsturi

Pasaule
LETA 16:40, 16.01.2020 0

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs un Polijas ārlietu ministrs Jaceks Čaputovičs vienojušies sadarboties, lai dotu pretsparu Krievijas centieniem pārrakstīt vēsturi un noliegt Padomju Savienības atbildību par Otrā pasaules kara izraisīšanu.

 

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēdējā laikā vairākkārt izteicies, ka pirmskara Polija esot atbildīga par šā kara izcelšanos, un apsūdzējis to antisemītismā.

"Mēs nekādā ziņā tik viegli neļausim Kremlim falsificēt vēsturi, un mūsu stratēģiskās komunikācijas speciālisti šobrīd jau sadarbojas, atspēkojot tos melus, ko diemžēl atkal tiek mēģināts izplatīt, cenšoties pārrakstīt vēsturi, atdzīvināt priekšstatu par Staļinu kā pozitīvu darboni un attaisnot Molotova-Ribentropa paktu," ceturtdien žurnālistiem Viļņā sacījis Linkevičs.

"Šai ziņā mēs jau sadarbojamies cieši un efektīvi un tā arī turpināsim," viņš piebildis.

Kā savukārt brīdinājis Čaputovičs, kad šā gada maijā tiks atzīmēta Otrā pasaules kara beigu 75.gadskārta, Maskava un Putins personiski var censties pasniegt "savu nepatieso vēstures versiju".

"Vienojāmies, ka mūsu eksperti sadarbosies , lai mēs kopā varam turēties pretī dezinformācijas draudiem," piebildis Polijas ārlietu ministrs, kas ieradies vizītē Lietuvā.

Kā ziņots, decembrī Putins apsūdzēja Rietumvalstis un Poliju par Otrā pasaules kara izcelšanos, norādot uz dažādiem līgumiem, kas bija noslēgti ar nacistisko Vāciju pirms šī kara sākuma 1939.gadā.

Viņš arī apgalvoja, ka 1939.gadā padomju karaspēks iegājis Polijā pēc tam, kad tā "zaudējusi kontroli pār saviem bruņotajiem spēkiem".

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis nosodījis Putina apgalvojumus, norādot, ka Maskava melo, lai novērstu uzmanību no savām nesenajām neveiksmēm.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Lasiet arī

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Ekonomika Rīgas ostā pārkrauto kravu apmērs pirmajā ceturksnī sarucis par 10,8%

Rīgas brīvostā šogad pirmajos trijos mēnešos pārkrauti 4,708 miljoni tonnu kravu, kas ir par 10,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.

Kultūra Luvra varētu piešķirt portretam «Mona Liza» atsevišķu telpu

Pasaules slavenākajam Leonardo da Vinči portretam "Mona Liza" Luvrā varētu atvēlēt atsevišķu telpu, sestdien paziņoja muzeja prezidente.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.