Šveicē maijā notiks referendums par imigrācijas ierobežošanu no ES

Pasaule
LETA 17:18, 15.01.2020 0

Šveicē maijā notiks referendums par ierosinājumu pamatīgi ierobežot imigrāciju no Eiropas Savienības (ES), trešdien paziņojusi valdība.

 
Foto:

Līdzīgs referendums pirms sešiem gadiem izraisīja ilgstošu krīzi Šveices attiecībās ar ES.

Valdība paziņoja, ka tā dēvētā "ierobežojumu iniciatīva" būs viens no jautājumiem, kas tiks izlemti referendumā 17.maijā.

Valdība ir noskaņota pret šo iniciatīvu, ko atbalsta labējā Šveices Tautas partija (SVP).

Iniciatīvā Šveice aicināta pārskatīt savu konstitūciju, lai tā spētu autonomi noteikt savu imigrācijas politiku.

SVP, kas ir lielākā Šveices partija, tradicionāli nosoda imigrāciju, kā arī ES ietekmi uz Šveici, kas nav bloka dalībvalsts.

Ja iniciatīva referendumā tiks atbalstīta, Šveices varasiestādēm būs 12 mēneši laika, lai izstātos no 1999.gadā noslēgtās vienošanās ar Briseli par personu kustības brīvību starp Šveici un ES.

2014.gada februārī Šveicē notika referendums par imigrācijas ierobežošanu no ES, nosakot kvotas. Iniciatīva tika pieņemta, izraisot krīzi Šveices un ES attiecībās. Brisele toreiz brīdināja, ka jebkāda imigrācijas ierobežošana no ES būtu pretrunā ar brīvās pārvietošanās līgumu un apdraudētu virkni citu divpusējo līgumu.

Pagāja divi gadi, līdz abām pusēm izdevās panākt kompromisu.

Šveices parlaments 2016.gada decembrī pieņēma likumprojektu, kas paredz, ka pieņemot darbā, priekšroka tiks dota bez darba esošiem šveiciešiem un Šveices darbā iekārtošanas aģentūrās reģistrētiem ārvalstniekiem, nenosakot kvotas ES pilsoņiem.

SVP nosodīja šo vienošanos, uzskatot to par nodevību un kapitulēšanu ES.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.