Austrumeiropā atbildīgāk attiecas pret koplietošanas transporta līdzekļiem

Pasaule
LETA 10:05, 22.10.2019 1

Austrumeiropas valstīs cilvēku attieksme pret koplietošanas ierīcēm un transporta līdzekļiem ir atbildīgāka nekā Rietumeiropā un Dienvideiropā, intervijā aģentūrai LETA atzina koplietošanas uzņēmuma "CityBee" izpilddirektors Luks Īla.

 
Foto: LETA

"Es esmu runājis ar daudziem koplietošanas pakalpojumu sniedzējiem Eiropā, un ļoti daudzi stāsta, ka Austrumeiropas valstīs cilvēku attieksme pret koplietošanas ierīcēm un transporta līdzekļiem ļoti bieži ir kā pret pašu mantām, ko nebūt nevar teikt par Rietumeiropas un Dienvideiropas iedzīvotājiem," stāstīja Īla.

Tostarp viņš minēja, ka "CityBee" bija ieguvusi licenci piedāvāt elektrisko skrejriteņu koplietošanas pakalpojumu arī Madridē, taču kompānija saskārās ar vandalisms un zādzībām. "Mēs Madridē sākām piedāvāt 250 skrejriteņus, un pēc pirmās nedēļas 50 skrejriteņi vairs nebija atrodami," teica Īla, apliecinot, ka Baltijas valstīs un arī Polijā vandalisms un zādzības nav būtiska problēma.

Tajā pašā laikā viņš gan arī atzina, ka Lietuvā bija gadījums, kad pirmajā dienā, kad "CityBee" sāka piedāvāt elektriskos skrejriteņus, kāds to aiznesa uz lombardu un centās ieķīlāt, bet šis gadījums beidzās ar policijas iesaisti.

"Kopumā Baltijas valstīs un Polijā mēs vandalisma un zādzību gadījumus varam skaitīt uz roku pirkstiem, ko nevaru teikt par Madridi," teica Īla.

"CityBee" šobrīd Lietuvā darbojas trijās lielākajās pilsētās - Viļņā, Kauņā un Klaipēdā, Latvijā kompānija stādā Rīgā un Jūrmalā, Igaunijā - Tallinā, bet Polijā kompānija darbojas 10 pilsētās, iekļaujot lielākās - Varšavu, Krakovu, Lodzu.

"CityBee" ir investīciju uzņēmuma "Modus Group" projekts. "Modus Group" specializējas finansējuma piesaistē autobūves nozarei, atjaunojamās enerģijas un nekustamā īpašuma projektiem.

"CityBee Latvija" dibināts šogad martā, un pieder Lietuvā reģistrētajam uzņēmumam "CityBee Solutions", kas darbojas 14 pilsētās Eiropā, piedāvājot vieglo un kravas automašīnu, velosipēdu un elektrisko skrejriteņu nomu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Lasiet arī

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā piekāpjas Kanādai

Latvijas hokejisti ceturtdien Vantā pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā cieta zaudējumu mačā ar vienaudžiem no Kanādas.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.