Tūkstošiem cilvēku Maskavā pieprasa atbrīvot aizturētos protestētājus (+VIDEO)

Pasaule
LETA 18:06, 29.09.2019 0

Tūkstošiem cilvēku demonstrācijā Maskavā svētdien pieprasījuši atbrīvot cilvēkus, kas aizturēti opozīcijas protestu laikā.

 
Foto: twitter

Cilvēki, kas piedalījās Krievijas varasiestāžu atļautajā demonstrācijā, skandēja: "Atbrīvojiet viņus visus!"

Protesti Maskavā sākās jūlijā, pēc tam kad varasiestādes atteicās reģistrēt vairākus pazīstamus opozīcijas kandidātus Maskavas domes 8.septembra vēlēšanām.

Demonstrācijās piedalījās tūkstošiem cilvēku. Policija ar spēku izklīdināja vairākas nesankcionētās demonstrācijas un aizturēja vairāk nekā 2400 cilvēku. Lielākā daļa drīz vien tika atbrīvota, bet dažiem tika izvirzītas nopietnas apsūdzības un piespriesti cietumsodi.

Opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs šodien apsūdzēja varasiestādes, ka tās traucē protestētājiem pulcēties vietā, kur demonstrācija atļauta.

Navaļnijs protestos piedalījās pirmo reizi kopš augustā tika atbrīvots no izolatora pēc 30 dienu administratīvā aresta izciešanas par aicinājumu piedalīties nesankcionētā protesta akcijā.

Viņš prognozēja, ka demonstrācijas dalībnieku skaits būs mērāms desmitos tūkstošos.

Uz demonstrācijas sākumu bija ieradušies aptuveni 3000 cilvēku, ziņoja mediji.

"Mēs varam panākt, ka tiek atbrīvots ne tikai Pāvels Ustinovs, bet visi tie, kuri tika aizturēti reizē ar viņu," pasākuma lapā sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja demonstrācijas organizētāja Krievijas Liberālistu partija.

23 gadus vecais aktieris Ustinovs, kuram tiesa piesprieda trīsarpus gadus cietumā par vardarbību pret policiju opozīcijas protestu laikā 3.augustā, tika atbrīvots pēc plašas solidaritātes kampaņas ar daudzu sabiedrībā zināmu cilvēku iesaistīšanos.

Ustinovs tiesā noliedza vainu un uzstāja, ka protesta akcijā nav piedalījies, bet gaidījis pie metro stacijas draugu. Internetā ievietotajos video redzams, kā Ustinovs mierīgi stāv un skatās telefonā, kad viņam pēkšņi metas virsū Nacionālās gvardes darbinieku bars, nogāž viņu zemē un sāk sist ar stekiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā sāks īstenot CO2 emisiju samazināšanas projektu

No šodienas Rīgas pašvaldība kopā ar vairākām citām Eiropas pilsētām piedalīsies "NetZero Pilot Cities" projektā ar mērķi veicināt CO2 emisiju samazināšanu pilsētā.

Ekonomika Būtiski mainīti principi, pēc kādiem mājsaimniecības nodod elektrību tīklā

Atbilstoši grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā ar maiju sāks darboties neto norēķinu sistēma, kas paredz mājsaimniecību ar saules paneļiem savstarpējos norēķinus naudas izteiksmē.

Sabiedrība Latvijā sākas līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona

Šodien Latvijā tiek atklāta līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai.

Sabiedrība Ādažu poligonā notiks militārās mācības CAT 24

No šodienas līdz 4.maijam Ādažu militārajā poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadīto militāro mācību "CAT 24" aktīvā fāze, informē Nacionālie bruņotie spēki.