• Severīns,
  • Urzula
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jaunmoku pils aicina rudens ceļojumā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 08:32, 20.10.2024


Slavenais Rīgas mērs Džordžs Armisteds šeit mīlēja medīt.


Senā arhitektūra prasa romantiku.

Latvijas valsts svētku noskaņās 15.novembrī plkst.19.00 Jaunmoku pils Muižas ēkas Kolonnu zālē būs baudāma koncertprogramma "Imants Kalniņš. Imants Ziedonis. Laika zīmes." Koncertā skanēs Imanta Ziedoņa dzeja un laikabiedru atmiņas, kuras papildinās Imanta Kalniņa un Raimonda Paula dziesmas.

"Sajust, sadzirdēt, ieraudzīt vēlreiz!" klausītājus koncertā vedinās aktieris Intars Rešetins, dziedātāji Jānis Strazdiņš, Kristiāna Stirāne un Elvijs Bušs, kā arī mūziķi Jānis Miltiņš un Ivars Kalniņš.

Caur šiem izpildītājiem, caur viņu dažādo paaudžu dzīves pieredzi un izpratni par to, kas ir mīlestība, dzimtenes sajūta un sava misija, radīsim atbildes, kas pateiktas latviešu dižgaru daiļradē. Šī koncertprogramma ļaus pilnībā atkailināt dvēseli, tādējādi pietuvinoties kodolam, patiesumam un īstumam. Tā ir kā piemineklis cilvēcībai caur Imanta Ziedoņa pateiktajiem vārdiem. Imants Ziedonis, šķiet, ir katrā no mums. Viņa vertikāles un horizontāles iet cauri laikiem.

Svētku ietvaros pirms koncerta plkst.16.00 varēs doties Atvērtajā ekskursijā pils dāmas pavadībā un plkst.17.00 varēs baudīt trīs kārtu maltīti, kā arī pirms koncerta būs atvērts dzērienu un uzkodu bārs. Sīkāka informācija par cenām un galdiņu rezervācija maltītei pasakumi.jaunmokupils.lv.

Jaunmoku pilij, kurā neogotiskā stila formas apvienojušās ar jūgendstila elementiem, ir īpaša vieta starp Latvijas arhitektūras šedevriem. Pils uzcelta 1901. gadā pēc arhitekta Vilhelma Bokslafa (1858-1912) projekta – kā Rīgas pilsētas galvas Džordža Armitsteda (1847-1912) medību pils.

Šobrīd Jaunmoku pils saviem apmeklētājiem piedāvā izglītojošas aktivitātes un ekskursijas pils muzejā un parkā, vietu, kur īstenot dažādus pasākumus un svinības, kā arī pārnakšnot viesnīcā – viss Jūsu skaistākajiem mirkļiem vienuviet.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Latviešu kokle ir 21. gadsimta mūzikas instruments (+VIDEO)

"Tas ir tāds mazliet kosmisks ceļojums, kurā iekāp ar aizvērtām acīm".

Kultūra Liepāja 400 gadu jubileju svinēs ar pasākumu programmu visa gada garumā

Liepāja nākamgad svinēs 400 gadu jubileju, un visa gada garumā pilsētā norisināsies svētku pasākumi, kas apvienos kultūru, sportu, mākslu, uzņēmējdarbību un citas nozares ar dažādām iedzīvotāju iesaistes aktivitātēm.

Kultūra Smieklīga latviešu multene par runājošām sēnēm virzās pa festivāliem (+VIDEO)

Šī ir režisora un scenārija autora Ēvalda Lāča izlolota filma.

Kultūra Grupas «One Direction» bijušais dalībnieks Liams Peins gājis bojā 31 gada vecumā

Bijušais britu un īru puišu popmūzikas grupas "One Direction" dalībnieks Liams Peins trešdien gāja bojā 31 gada vecumā, nokrītot no trešā stāva kādā Buenosairesas viesnīcā, paziņoja Argentīnas policija un ātrās palīdzības dienests.

Lasiet arī