«Sotheby's» izsolīs humanoīda robota darinātu portretu

Kultūra
LETA 09:32, 16.10.2024 0

Izsoļu nams "Sotheby's" novembrī Londonā izsolīs angļu matemātiķa Alana Tjūringa portretu, kuru darinājis humanoīds robots.

 

Tā būs pirmā reizei, kad pazīstams izsoļu nams pārdod mākslas darbu, ko gleznojis robots, un sagaidāms, ka gleznas cena varētu sasniegt 180 000 eiro.

Portretu veidojis robots "Ai-Da". Glezna pirmo reizi tika izstādīta šī gada maijā ANO mītnē reizē ar vēl četriem "Ai-Da" veidotiem portretiem.

"Ai-Da" vizuāli atgādina jaunu sievieti. Robotam ir seja ar lielām lielām acīm un brūna parūka. Robots darbojas, izmantojot mākslīgā intelekta algoritmus, tam ir kameras acīs, kā arī bioniskas rokas.

"Ai-Da" radīja Oksfordas un Birmingemas universitāšu mākslīgā intelekta speciālisti zinātnieka un galerijas vadītāja Eidana Mellera vadībā.

"Sotheby's" Digitālās mākslas tirgus norisināsies no 31.oktobra līdz 7.novembrim.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Latviešu reperi ierakstījuši satriecošu albumu (+VIDEO)

Dziesmai iznākusi arī video versija, kas ļaus Singapūras Satīna dalībniekus iepazīt pavism jaunos tēlos.

Kultūra Kultūras mantojuma sarakstā iekļauta jostu un zvejas tīklu darināšana

Nacionālajā Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļauta latviešu tradicionālo jostu un zvejas tīklu darināšana, informē Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC).

Kultūra Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū

Latvija ar nacionālo stendu no 16.oktobra līdz 20.oktobrim piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū, informē platforma "Latvian Literature".

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis: Ukraina negrasās iegūt kodolieročus

Ukraina negrasās iegūt kodolieročus, preses konferencē Briselē ceturtdien sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, šādi reaģējot uz preses interpretācijām par viņa agrākajiem vārdiem par Ukrainas izvēli starp dalību NATO un kodolieroču iegūšanu.

Sabiedrība Siliņa: Migrācijas problēmu risināšanai ES nepieciešami skaidri lēmumi

Lai risinātu migrācijas problēmas Eiropas Savienībā (ES), nepieciešami skaidri lēmumi par turpmāko rīcību, jo tas ir mūsu drošības jautājums, ceturtdien piedaloties Eiropadomes sanāksmē Briselē, uzsvēra Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pasaule ES īpašais sūtnis: Latvija var priecāties par ES vienotību atbalstā Ukrainai

Pret Krieviju īstenotās Eiropas Savienības (ES) sankcijas ir ļoti būtiska Ukrainas atbalsta politikas sastāvdaļa, un šo politiku ES valstis īsteno ļoti apņēmīgi un vienoti, neatkarīgi no tā, cik tuvu Krievijas robežām tās atrodas, aģentūrai LETA uzsvēra Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Sabiedrība Pēc precedenta ar kompozīciju pie Ādažu bāzes veiks auditu

Paralēli dienesta pārbaudei par "militarizētās tēlniecības kompozīciju" pie Ādažu bāzes, aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) uzdevis izstrādāt un ieviest uzlabojumus ar būvniecību saistītu iepirkumu un to pārraudzības jomā aizsardzības nozarē, veicot arī esošo projektu auditu, aģentūrai LETA atzina ministrs.