• Elma,
  • Elna,
  • Menarda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nākamgad jauniešu nometne 2x2 notiks Austrālijā

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 15:09, 29.09.2024


Nākamgad jauniešu nometne "2x2" pirmo reizi notiks Austrālijā.



Nometne Jāņu nedēļā jeb no 22.jūnija līdz 29.jūnijam notiks latviešu centrā "Dzintari", kas atrodas 60 kilometru attālumā no Adelaidas. Jaunieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem no dažādām pasaules valstīm sanāks kopā, lai veidotu jaunas draudzības, spēcinātu piederības sajūtu Latvijai, dziedātu un dancotu, mācītos.

"2x2" semināra nosaukums būs "Divas saules", jo pasākums notiks saulgriežu laikā. Zeidaka atzīmē, ka, kamēr Latvijā saule būs visaugstāk, Austrālijā - viszemāk.

Semināru vadīs Dārta Apsīte, bet par programmu gādās Vanda Dauksta. Viņas ir guvušas plašu "2x2" pieredzi gan kā dalībnieces, gan ieviržu vadītājas, gan semināru vadītājas, gan "2x2" padomes locekles. Semināra "Divas saules" komanda ir arī Arnis Kākulis, Agita Berga, Andrejs Jaudzems, Terēze Brence, Zeidaka, Kārla Tuktēna un Pauls Raudseps.

Organizatoru komandai pievienosies arī ieviržu un projektu vadītāji. Semināra nedēļa plānota intensīva - katras dienas programmu veido ievirzes jeb interaktīvas lekcijas no rīta un projekti jeb aktīvas nodarbes pēcpusdienā, kopaktivitātes, koplekcijas un diskusijas pievakarē, kā arī prāta spēles, radoši pasākumi, dziesmas, dejas un sarunas vakaros.

Pasaules latviešu jaunatnes seminārs "2x2" apvieno Latvijā un ārpus Latvijas dzīvojošos latviešu jauniešus. Seminārs ir paredzēts jauniešiem vecumā no 18 līdz 30 gadiem. "2x2" organizēšana ir balstīta uz brīvprātības principa - visi rīkotāji to dara bez atlīdzības.

Šogad pasaules latviešu jaunatnes seminārs "2x2" svin 60 gadus. Tas aizsākās pagājušajā gadsimta 60.gados Ziemeļamerikā. Toreiz nometņu mērķis bija pulcēt trimdas latviešus, lai saglabātu tautas kopības sajūtu un vienam otru nepazaudētu pasaules plašajos ceļos.

Kopš 2015.gada nometnes noris arī Latvijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Pasaule Vētrās Austrālijas dienvidaustrumos gājuši bojā deviņi cilvēki

Vētrās Austrālijas Kvīnslendas un Viktorijas štatos gājuši bojā vismaz deviņi cilvēki, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Pasaule Policija Austrālijas ogļu ostā aiztur 109 klimata protestētājus

Austrālijas policija pirmdien paziņoja, ka pēc valsts lielākās ogļu ostas blokādes aizturēti 109 klimata aktīvisti, tostarp pieci bērni un 97 gadus vecs garīdznieks.

Pasaule Austrālijā sestdien notiek referendums par aborigēnu īpašajām tiesībām

Austrālijā sestdien notiek referendums par konstitūcijas grozījumiem, kas paredz īpašas tiesības aborigēniem, tajā skaitā atsevišķas aborigēnu konsultatīvas padomes izveidi.

Pasaule Austrālijā 14.oktobrī notiks referendums par aborigēnu īpašajām tiesībām

Austrālijā 14.oktobrī notiks referendums par aborigēnu īpašajām tiesībām ietekmēt likumdošanas procesu, trešdien paziņoja valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.