• Lana,
  • Sergejs,
  • Svetlana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētāju ievēlēta kultūras ministre

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 22:20, 27.09.2024


Par Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētāju piektdien ievēlēta kultūras ministre Agnese Lāce (P), informēja Latvijas Nacionālā kultūras centrā (LNKC).


Foto: LETA

Savukārt padomes priekšsēdētājas vietnieka pienākumus pildīs diriģents, Dziesmu svētku biedrības priekšsēdētājs Ints Teterovskis.

Padomes jaunais sastāvs šodien pulcējās uz pirmo sēdi. Valsts izglītības satura centra Sadarbības atbalsta departamenta direktore Agra Bērziņa un Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības grupas vadītāja Inga Vasiļjeva informēja par sagatavošanas procesu 2025.gada vasarā plānotajiem svētkiem - svētku sagatavošanas mākslinieciskajiem un organizatoriskajiem aspektiem, laika plānu, kā arī svētku nedēļas programmu un norises vietām.

LNKC Dziesmu un deju svētku saglabāšanas un attīstības nodaļas vadītāja Sarmīte Pāvulēna un Dziesmu svētku biedrības pārstāve Vita Timermane-Moora informēja par Dziesmu un deju svētku tradīcijas un attīstības un saglabāšanas plāna 2024.-2028.gadam sagatavošanas procesu un galvenajiem stratēģiskajiem virzieniem Dziesmu un deju svētku ilgtspējas kontekstā. Timermane-Moora iepazīstināja ar plāna septiņiem virzieniem (ataudze, rituāls, izcilība, puzurs, zutenis, stāsti, svētki), norādot, ka svētki ir īstenojami, ja tiek nodrošināti visi iepriekšminētie virzieni.

Dziesmu un deju svētku padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir pārraudzīt Dziesmu un deju tradīcijas saglabāšanu un attīstību. Tās sastāvu apstiprina uz pieciem gadiem, un padomes locekļi - valsts, pašvaldību, kultūras organizāciju, nevalstisko organizāciju pārstāvji un kultūras nozaru eksperti - darbojas bez atlīdzības. Padomes uzdevumi ir noteikti Dziesmu un deju svētku likumā, tās darbību organizatoriski un materiāltehniski nodrošina LNKC. Padomes jaunais sastāvs tika apstiprināts šī gada 20.augustā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Rahu» jaunā dziesma runā par mīlestības sākumu (+VIDEO)

Grupa ir bieži viesi krogos, parādēs un pat smalkās viesībās.

Kultūra Liepājā izsludināts atklāts projektu konkurss roka tradīciju atklāšanai

Projektu konkursa mērķis un prioritāte ir finansiāli atbalstīt kultūras projektus, kas stiprinātu un pilnveidotu "Liepāja 2027" projektu kopuma "Rokam roku" notikumus, radītu iespēju "atrakt" roka tradīciju Liepājā un ar starptautisku partneru iesaisti izveidot jaunus, neparastus un aizraujošus notikumus, kas simboliski ieskandinātu "Rokam roku" programmu 2027.gadā.

Kultūra Latvijā norisināsies starptautiska konference «Kultūras mantojums un drošība»

Atzīmējot UNESCO Konvencijas par kultūras vērtību aizsardzību bruņota konflikta gadījumā 70.gadadienu, Latvijā 14.oktobrī norisināsies starptautiska konference politikas plānotājiem un kultūras mantojuma profesionāļiem "Kultūras mantojums un drošība".

Kultūra Latviešu ģimenes piedzīvojumu filma iepazīstina ar superspējām (+VIDEO)

"Intonāciju centāmies veidot bezbēdīgu un jaunākajai auditorijai mīļu un atpazīstamu".

Lasiet arī

Interesanti fakti Dziesmu svētkos dzimšanas dienas svinēs 968 dalībnieki

Dziesmu un deju svētkos dzimšanas dienas svinēs 968 dalībnieki, visvairāk - 139 - noslēguma dienā, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Sabiedrība Policija brīdina! Dziesmu svētku norises vietās aizliegs lidināt dronus

Līdz 10.jūlijam Dziesmu un deju svētku norises laikā līdztekus citiem sabiedriskās kārtības un drošības pasākumiem pastiprināta kontrole tiks vērsta arī dronu lidināšanai, kas pasākuma norises vietās ir aizliegta, informēja Valsts policijā (VP).

Veselība Farmaceite: 10 padomi dziedātāju un dejotāju aptieciņai

Viens no šīs vasaras skaistākajiem un gaidītākajiem pasākumiem ir Vispārējie Latvijas Dziesmu un Deju svētki. Lai svētki sagādātu tikai pozitīvas emocijas un nelielas veselības problēmas nepārsteigtu nesagatavotus, ikvienam svētku dalībniekam ieteicams pārskatīt savas aptieciņas saturu. Ko ņemt vērā un kādus līdzekļus noteikti vajadzētu iekļaut savā svētku aptieciņā, konsultēja farmaceite Dace Persa.

Kultūra Apskatāma ekspozīcija Dziesmusvētku telpa

Mežaparka Lielās estrādes jeb Sidraba birzs Ziemeļrietumu spārnā šodien atklāta Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) ekspozīcija "Dziesmusvētku telpa", informēja RMM pārstāve Ilona Matvejeva.