Prinča Harija un Meganas Mārklas tūre Kolumbijā izmaksāja lielu summu

Kultūra
VS.LV 07:03, 22.08.2024 0

Vizītes laikā Harijs un Megana apmeklēja Kartahenas un Bogotas pilsētas, kā arī īsi piestāja Sanbazilio de Palenkes ciematā, kuru pirms gandrīz 300 gadiem dibināja atbrīvotie Āfrikas vergi.

 
Foto: twitter

Drošības nodrošināšana prinča Harija un Meganas Mārklas četru dienu tūres laikā pa Kolumbiju valsts budžetam izmaksājusi ievērojamu summu, raksta *Daily Mail*.

Princi Hariju un Meganu Mārklu uzaicināja Kolumbijas viceprezidente Fransija Markesa. Žurnālisti atzīmēja, ka Lielbritānijas karaļa jaunākā dēla un viņa sievas drošība izmaksājusi astoņus miljardus peso (apmēram divus miljonus dolāru).

Drošības izmaksas sasniedza nedaudz vairāk par 488 000 ASV dolāru dienā. Tās ietvēra 3000 policistu un karavīru, kā arī helikopteru, snaiperu suņu, bumbu neitralizēšanas vienību un pilnas slodzes apsardzes izvietošanu ar ložu necaurlaidīgiem vairogiem snaipera uzbrukuma gadījumā.

Kolumbijas amatpersona Andress Eskobars intervijā izdevumam sacīja: “Par šī ceļojuma drošību valsts samaksāja gandrīz divus miljonus ASV dolāru, un ir daudz kolumbiešu, kuri ir izsalkuši un kuriem nav iespēju apmierināt savas pamatvajadzības... Mēs esam ekonomiskā krīzē, un Harija un Meganas vizītei tika iztērēti astoņi miljardi peso, tika izmantotas Kolumbijas militārās lidmašīnas un helikopteri, un šo naudu varēja izlietot labāk... Mēs esam sliktā stāvoklī, un nauda tiek izšķiesta."

Vizītes ietvaros tika apmeklētas arī Kartahenas un Bogotas pilsētas, kā arī bija īsa pietura Sanbazilio de Palenkes ciematā, kuru pirms gandrīz 300 gadiem dibināja atbrīvotie Āfrikas vergi. Tūres laikā Megana un Harijs apsprieda tādas tēmas kā vardarbība tiešsaistē, kiberhuligānisms, garīgā veselība digitālajā laikmetā un sieviešu iespēju palielināšana.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Sabiedrība Rīga aicina saglabāt dzelzceļa staciju «Rumbula»

Ņemot vērā augsto teritorijas attīstības potenciālu nākotnē un lielo loģistikas, tirdzniecības un ražošanas uzņēmumu koncentrāciju, Rīgas vicemērs un Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības "Rīgas metropole" līdzpriekšsēdētājs Edvards Ratnieks (NA/LRA) aicina Satiksmes ministriju pārskatīt nodomu par Rumbulas dzelzceļa stacijas slēgšanu.

Ekonomika Cēsu saules elektrostacijas izveidē investēti 12 miljoni eiro

Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidotajā Cēsu saules elektrostacijā investēti 12 miljoni eiro, informē projekta attīstītāji.

Ekonomika Asociācija: rosinātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību

Valdības piedāvātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību un audzēs valsts parādu, pauda Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" pārstāvji.

Sabiedrība Valdība atbalsta 77 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Starp pretendentiem 63% bija krievi, 13% baltkrievi, 5% lietuvieši, kā arī cahurs, armēnis, čečens, ukrainis.