• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepājas teātris aicina uz Atvērtā teātra dienām (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 11:28, 16.08.2024


Gaidams ipašs un vēl nebijis pasākums.


Liepājas teātris prot pārsteigt.

Jau vairākus gadus augustā Liepājas teātris vēl pirms sezonas sākuma atver savas durvis, lai skatītāji arī vasaru varētu pavadīt teātra zīmē. Šogad Atvērtā teātra diena vairs nenotiks tikai vienu dienu, bet izaugusi par visas nedēļas nogales pasākumu un notiks no 23. līdz 25.augustam. Šajās dienās teātris būs atvērts daudziem pasākumiem, no kuriem daļa būs bez maksas. Biļetes jāiegādājas vien uz izrādēm un ekskursijām.

Centrālais notikums gaidāms piektdien, 23.augustā, kad plkst.19:00 būs iespēja noskatīties Klaipēdas drāmas teātra viesizrādi "Kuņas bērni". Tā ir lietuviešu izcilā režisora Eimunta Ņekrošus pēdējā Lietuvā radītā izrāde. Tajā savijas Lietuvas vēsture ar mītiem, teikām, paražām, māņticībām un Svēto rakstu fragmentiem. Mitoloģija un realitāte, nāve un dzīve, mūžība un ikdiena vienmēr ir mūžīgā mijiedarbē. Galveno lomu izrādē atveido izcilais aktieris Darius Meškauskas. Izrāde notiks lietuviešu valodā ar titriem latviešu un angļu valodās.

24.augusta vakarā iespējams noskatīties 5 "Spēlmaņu nakts" balvām t.sk. "Gada lielās formas izrāde" nominēto iestudējumu "Latviešu raķetes", bet 25.augusta vakarā jaunāko Liepājas teātra iestudējumu "Mīlestības vārdā". Savukārt 25.augustā plkst.11:00 un 13:00 īpaši padomāts par mazajiem skatītājiem - viņiem par prieku Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē "Lielais dzintars" tiks rādīta Istabas teātra viesizrāde "Dzīvs" - tā paredzēta bērniem no 6 gadu vecuma. Pie zāles bērniem radošās darbnīcas bez maksas nodrošinās "Krāsu karuselis".

24. un 25.augustā plkst.11:00 un 12:00 tiks rīkotas ekskursijas, kurās interesenti varēs ielūkoties teātra aizkulisēs, kas ikdienā skatītājiem nav pieejamas. Ekskursijas notiks latviešu valodā, bet 24.augustā plkst.11:00 paralēli arī angļu valodā.

Ipašs un vēl nebijis pasākums gaidāms 24.augustā plkst.13:00, kad Liepājas teātra mazajā zālē būs skatāmas režijas skices un lugu lasījumi. Ar savām izrāžu skicēm dalīsies režisors Roberts Dauburs un režisores Elīza Dombrovska un Nellija Spūle. Tajās piedalīsies Liepājas teātra aktieri Hugo Puriņš, Agnija Dreimane, Kaspars Gods, Kintija Stūre, Valts Skuja un Madara Kalna. Savukārt dramaturģes Līva Jevdokimova un Inese Tālmane iepazīstinās ar fragmentiem no lugām, kuras tapušas Liepājas teātra dramaturgu rezidences laikā. Fragmenti un skices mīsies ar sarunām ar māksliniekiem par viņu idejām Rasas Bugavičutes-Pēces un Valteras Sīļa vadībā.

Skatītāji aicināti arī uz atsevišķu sarunu ar Valteru Sīli (24.08. plkst.16:00 teātra pagalmā) par gaidāmo sezonu un režisori Lauru Grozu par viņas jaunākā iestudējuma "Annes Frankas dienasgrāmata" tapšanu, ar kuru tiks atklāta Liepājas teātra 118. sezona. Saruna notiks 25.08. plkst.16:00 Liepājas teātra mēģinājumu zālē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Kultūra Durbes pils pagalmā ar albuma prezentācijas koncertu debitē Afroedīte (+VIDEO)

Dziedātāja sevi jūlijā pieteica ar albumu "Mīlestības dziesmas iesācējiem".

Kultūra 13. septembrī Rotko centrā atklās ebreju mākslinieka no Krievijas (+VIDEO)

Starp Geršova nozīmīgākajiem darbiem jāmin sērijas “Mikelandželo” un “Atmiņas par Vitebsku”, cikli “Par Dmitrija Šostakoviča septīto simfoniju” un “Rekviēms”, kā arī Marka Šagāla un Pāvela Filonova portreti.

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Lasiet arī