• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Stafecka un Viļums: «Sadzirdam kopā ar leģendārajiem vīriem» (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 09:52, 11.08.2024


Kā pārsteigums jāmin dziesmas dueta partneri - grupa "Jumprava".


Radošā komanda.

Muzikālais tandēms - dziedātāja Antra Stafecka un Ingars Viļums turpina savu radošās sadarbības veiksmes stāstu, izdodot dziesmu no gaidāmā albuma "Manas zemes sirds", kurš klausītājiem tiks nodots 2025.gada martā. Dziesmas "Baltu dzīvi nodzīvot" autors Ingars Viļums iedvesmojies no latviešu tautasdziesmām, kurās, viņaprāt, var atrast atbildes uz daudzām laikmetīgās dzīves situācijām. Tās ietver arī brīžus, kad cilvēks, maldoties dzīvē un sekojot nesvarīgām materiālām vērtībām, pazaudē pašu būtiskāko un patiesāko dzīves mērķi - būt labam, viedam un gaišam. Kā pārsteigums jāmin dziesmas dueta partneri - grupa "Jumprava".

"Mēs, tie kuri rada, bieži saprotamies no pusvārda. Arī šoreiz abi ar Antru ātri vien sapratām, ka šīs dziesmas vēstījumu muzikāli sadzirdam kopā ar leģendārajiem vīriem un mūsu jaunības elkiem - grupu JUMPRAVA. Parādot dziesmas ideju Aigaram Grāveram, atbilde ilgi nebija jāgaida ", atklāj dziesmas autors Ingars Viļums

Savukārt Aigars Grāvers papildina: "Piedāvājums par sadarbību dziesmas ierakstā nāca pēkšņi - kā zibens no skaidrām debesīm. Pirmo reizi noklausoties, tā mani saviļņoja līdz sirds dziļumiem, uzreiz piekritu nedomājot. Ļoti iespējams, ka tam pamatā ir vārdi, kas rezonē ar manu šī brīža pasaules izpratnes koncepciju. Mūzikas ir tieši tik daudz, lai nenomāktu tekstuālo vēstījumu. Nesaprotu, kā Ingars ar Antru to dabūja gatavu, bet mani šis vēstījums iedvesmo!"

Antra Stafecka par jauno sadarbību saka: "Man ir liels gods sadarboties ar JUMPRAVU - grupu, kas ir bijusi nozīmīgs iedvesmas avots man un daudziem citiem mūziķiem. Dziesma "Baltu dzīvi nodzīvot" ir manas sirds projekts, un ceru, ka tā uzrunās klausītājus tikpat dziļi, kā tā uzrunā mani."

Māksliniekiem šis ir radoši piesātināts laiks - grupa JUMPRAVA aktīvi gatavojas savam lielkoncertam 31.augustā, Mežaparka lielajā estrādē, savukārt Antra Stafecka un Ingars Viļums tuvojas albuma "Manas zemes sirds" izdošanai un Latvijas koncerttūrei pavasarī, tādēļ mūziķi ir gandarīti, ka pa vidu šiem svarīgajiem procesiem ir tapis arī dziesmas videoklips, par kuru liels paldies jāsaka klipa autoriem - Kasparam Dvinskim, operatoram, videoklipa montāžas autoram Harijam Blāzem un dejotājiem Santai Skromulei un Dominikam Mūrniekam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Amerikāņu vokālie speciālisti meklē talantus Rīgā un Liepājā (+VIDEO)

Latvijas speciālistiem būs iespēja klausīties tieši viņiem pielāgotas lekcijas.

Kultūra Šodien Jūrmalā piemin tautas dzejnieku Raini (+VIDEO)

Tēmu plūdums būs brīvs, bez didaktikas un konkrētām norādēm, kā labāk dzīvot.

Kultūra Teilore Svifta pauž atbalstu Herisas kandidatūrai ASV prezidenta amatam

Viena no mūzikas industrijas lielākajām zvaigznēm Teilore Svifta neilgi pēc Kamalas Herisas un Donalda Trampa televīzijas debašu beigām pauda atbalstu Herisas kandidatūrai ASV prezidenta amatam.

Kultūra Meža kapos Čakstes alejai un Baltajiem krustiem plāno noteikt īpašo statusu

Rīgas I Meža kapos Čakstes alejai un Baltajiem krustiem plāno noteikt īpašo statusu, liecina Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā izskatītais lēmumprojekts.

Lasiet arī

Kultūra Populārs latviešu ansamblis «‎The Tunes» laidis klajā košu dziesmu (+VIDEO)

Paškontroles būtība ir spēja regulēt savas emocijas, domas un uzvedību, saskaroties ar dažādiem ikdienas kārdinājumiem un impulsiem.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra Septembrī Liepāju sagaida unikāla muzikāla pirmizrāde (+VIDEO)

"Šobrīd tekstam ir diezgan liela loma. Tas iedvesmo tālāk to mūziku, kuru mēs atlasījām".

Kultūra «Oasis» izziņo atkalapvienošanās pasaules koncerttūri

Britu rokgrupa "Oasis" otrdien izziņojusi atkalapvienošanās pasaules koncerttūri, kas sāksies nākamgad Lielbritānijā.