• Ada,
  • Adele,
  • Antra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jaunmoku pilī Tukuma novadā notiks brīnišķīgs baleta festivāls (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 08:33, 05.07.2024


Latvijā ieradīsies talanti no ASV un Japānas.


Jaunmoku muiža vēstures avotos pirmoreiz pieminēta 1544. gadā. Muižai vairākas reizes ir mainījušies īpašnieki, tāpat tās ēkas tikušas vairākkārt pārbūvētas un uzceltas jaunas.

Svētdien, 7.jūlijā pulksten 19.00 Tukuma novada Jaunmoku pils dārzā aicina apmeklētājus uz starptautisko baleta kamerfestivālu KURZEMES KLASIKA, kas notiks jau trešo reizi un šajā gadā piedāvās patiesi spožu baleta mākslinieku priekšnesumus.

Programmas pirmā daļa veltīta jaunajiem talantiem, kuri klasisko deju apgūst profesionālās ievirzes un interešu izglītības skolās vai neatkarīgās deju studijās. Šogad festivālā piedalīsies labākie audzēkņi no NMV Rīgas Baleta skolas, Profesionālās ievirzes deju skolas "Benefice", Rīgas klasiskās dejas studijas "Freska", Tukuma profesionālās ievirzes deju skolas "Demo", kā arī mūsdienu deju skolas "Vendija".

Otrajā daļā dosimies nelielā pastaigā pa pils teritoriju, kur paši mazākie baleta mākslinieki atklās Jaunmoku pils dārza noslēpumus. Trešajā daļā aicina apmeklētājus baudīt jau pazīstamu un patiesi spožu baleta mākslinieku sniegumu. Šogad savu dalību kamerfestivālā "Kurzemes klasika" apstiprinajuši Enija Enkuzena, Genādijs Eisaks, Kārlis Cīrulis, Alise Prudāne-Spridzāne, Annija Kopštāle un Paula Lieldidža-Kolbina no Latvijas, Aleksandra Treimane, Ignas Armalis un Julija Stankevičiūtė no Lietuvas, Yuya Aoki no Japānas, ka arī Eidens Viljams Konefrijs no ASV. Vakaru noslēgs īss veltījums visiem baleta mīļotājiem - "Vakara serenāde" Jaunmoku pils dīķī.

Jaunmoku pilij, kurā neogotiskā stila formas apvienojušās ar jūgendstila elementiem, ir īpaša vieta starp Latvijas arhitektūras šedevriem. Pils uzcelta 1901. gadā pēc arhitekta Vilhelma Bokslafa (1858-1912) projekta – kā Rīgas pilsētas galvas Džordža Armitsteda (1847-1912) medību pils.

Šobrīd Jaunmoku pils saviem apmeklētājiem piedāvā izglītojošas aktivitātes un ekskursijas pils muzejā un parkā, vietu, kur īstenot dažādus pasākumus un svinības, kā arī pārnakšnot viesnīcā – viss Jūsu skaistākajiem mirkļiem vienuviet.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Režisore Marta Elīna Martinsone komedijā pievērsās latviešu skolai (+VIDEO)

Sākta Martas Elīnas Martinsones spēlfilmas “Vecāku sapulce” uzņemšana.

Kultūra Madonnas meita jaunā reklāmas kampaņā demonstrē savu ķermeni (+FOTO)

27 gadus vecā modele un dziedātāja Lurdesa Leona, popdīvas Madonnas vecākā meita, tāpat kā viņas māte, ļoti mīl atklātas fotosesijas un drosmīgus tēlus. Modes dizainera Deivida Koma jaunajā reklāmas kampaņā viņa pilnībā parādīja savus talantus. Viņas fotogrāfijas tika publicētas zīmola lapā.

Kultūra Dabas mākslas rezidencē «Savvaļā» uzstāsies ukraiņu dzejniece (+VIDEO)

Vieta ar gandrīz utopisku vīziju būt vienmēr atvērtai radošajiem cilvēkiem.

Lasiet arī

Kultūra Vijciema un Drustu baznīcas aicina uz izsmalcinātu mūziku (+VIDEO)

Latvija ir bagāta ar vēl vismaz 300 nozīmīgiem, vērtīgiem instrumentiem, kas ir milzīgs skaitlis mūsu nelielajai tautai.

Kultūra Dziesminieks Aldis Kolosovs piesaka retro albumu (+VIDEO)

"Atvērtajiem un pretimnākošajiem aktieriem - Agatei Kristai un Artim Jančevskim - nācās papūlēties".

Kultūra Franču režisors Teo Poncets uzņēma klipu latviešu džezam «LUPA» (+VIDEO)

"Viens no instrumentālās mūzikas pamatmērķiem - ļauj katram fantazēt un iztēloties, kāds tad ir konkrētā skaņdarba vēstījums".