• Andžejs,
  • Andžs,
  • Edīte,
  • Esmeralda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dabas mākslas rezidencē «Savvaļā» uzstāsies ukraiņu dzejniece (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 07:39, 03.07.2024


Vieta ar gandrīz utopisku vīziju būt vienmēr atvērtai radošajiem cilvēkiem.


Šādas vietas ir labvēlīgas meditācijai.

"Savvaļa" ir brīvdabas mākslas telpa Vidzemes mežu vidū, netālu no Drustiem un Jaunpiebalgas. To veido mākslas izstādes meža takās, mūzikas un dzejas pasākumi dabai pietuvinātās situācijās, kā arī daudzveidīgas radošu cilvēku rezidences.

Svētdien, 7.jūlijā, plkst.18.00 "Savvaļā" notiks ukraiņu dzejnieces Ļubas Jakimčukas, mūziķes Latvītes Cirses un tulkotājas Māras Poļakovas literāri skanisks priekšnesums "Donbasa aprikozes "Savvaļā", kuru papildinās mūziķa un dzejnieka Aleksandra Barona uzstāšanās.

Ukraiņu dzejniece Ļuba Jakimčuka ieradīsies Latvijā, lai tiktos ar lasītājiem - dzejas un ukraiņu literatūras interesentiem. Notikumā piedalīsies koklētāja Latvīte Cirse un šobrīd aktīvākā tulkotāja no ukraiņu valodas Māra Poļakova. Ļuba Jakimčuka un Latvīte Cirse veidos kopīgu literāri skanisku priekšnesumu, sapludinot ukraiņu valodu ar latviešu kokles skaņām.

"Savvaļa" savos pašos pamatos ir iecerēta kā satikšanās vieta dažādu disciplīnu radošajiem prātiem, sadursmes vieta dažādām mākslām, idejām, draudzībām, sarunām. Vieta ar gandrīz utopisku vīziju būt vienmēr atvērtai radošajiem cilvēkiem un katram sniegt iespēju patvērties savā klusumā dabas tuvumā apstākļu un komforta vienkāršībā, lai radītu, domātu, būt vienatnē vai tieši otrādi - satikt citus un nonākt līdz, iespējams, pavisam negaidītām domām un risinājumiem.

"Savvaļas skitu" mērķis ir veicināt starpdisciplinārās kultūras norisi, profesionālās starpžanru mākslas veidošanos un platformu eksperimentālai domai. Rezidēšana uz vietas ir arī "Savvaļas" izstādes būtībā - visi mākslinieki, kas veido savus darbus izstādei, uzturās "Savvaļā" un pavada šeit laiku, dažreiz atkārtoti, pirms veidot paliekošu darbu, kā arī vēlāk, strādājot pie savu darbu uzturēšanas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Dailes teātra izrāde tiks pilnībā pārnesta uz Kijivas teātra skatuves

Šonedēļ uz Kijivu dosies Dailes teātra dāvinājums - iestudējuma "Kaukāziešu krīta aplis" kostīmi un dekorācijas 60 000 eiro apmērā.

Kultūra Krievijas producente: Kanje Vests ieradies Maskavā

ASV reperis Kanje Vests ieradies Maskavā, atsaucoties uz pazīstamu Krievijas producenti, svētdien ziņoja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Kultūra Mūziķis Armands Rutkovskis: «Man ir ļoti daudz dziesmu idejas» (+VIDEO)

"Reizēm mēs cenšamies savas sajūtas maskēt ar rūpīgi izvēlētiem vārdiem", pauž autors.

Lasiet arī

Ekonomika Rīt Liepājas Tirgoņu iela kļūs par mazā biznesa oāzi (+VIDEO)

Sestdien skanēs mūzika, smaržos kafejnīcā tikko ceptie kruasāni un ciabatas maize.

Sabiedrība Sadziedēt zobu Kurzemes bērni brauc uz Rīgu (+VIDEO)

Zobārstu trūkums ir problēma visā valstī.

Sabiedrība Visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal pieejama Benjamiņas iela

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal ir atvērta iepriekš dzelzceļa pārvada izbūves laikā slēgtā Emīlijas Benjamiņas iela, aģentūrai LETA pavēstīja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

Sabiedrība Baltkrievijā un Krievijā aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo

Baltkrievijā un Krievijā šogad bijuši aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).