• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nolemts «pauzēt» balsi, kas jaunajā ChatGPT versijā atgādina Skārletu Johansoni

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 07:50, 21.05.2024


OpenAI nolēma uz laiku apturēt slavenajai aktrisei līdzīgas balss izmantošanu un norādīja, ka vēlas strādāt pie pārpratumu novēršanas, neiedziļinoties detaļās, raksta El Pais.



OpenAI platformā X paziņoja, ka "viņi strādā, lai apturētu Sky". Sky ir balss, kas jaunajā ChatGPT atgādina Skārletu Johansoni no filmas "Viņa", kur vīrietis iemīlas savā virtuālajā palīgā. "Mēs uzskatām, ka AI balsīm nevajadzētu apzināti atdarināt noteiktu slavenību balsi. Sky balss nav Skārletas Johansones atdarinājums, bet gan pieder citai profesionālai aktrisei. Lai aizsargātu privātumu, mēs nevaram izpaust vārdus."

Lai gan ChatGPT balss sarunas ir pieejamas kopš 2023. gada septembra, satraukums par Sky balsi radās tikai pēc tam, kad pagājušajā pirmdienā tika atklāts jauns ChatGPT-4o modelis, kas nodrošina saziņu reāllaikā. Prezentācijas laikā bija brīdis, kad modelis šķita flirtējot ar uzņēmuma darbiniekiem. Pats Sems Altmans pasākuma laikā platformā X ievietoja īsu ziņojumu "Viņa". Šīs paralēles nebija nejaušība vai pārspīlējums. Uzņēmums pats tos bīdīja.

OpenAI paskaidroja, ka viņi sāka meklēt aktierus un aktrises balsīm 2023. gada sākumā. Viņi meklēja: "cilvēkus ar atšķirīgu izcelsmi vai tos, kas varētu runāt vairākās valodās, balss ir uzticama, silta, saistoša, harizmātiska, bagāta ar toni un patīkami klausīties."

Uzņēmums saņēma 400 priekšlikumus. Kandidātiem bija jāieraksta vairākas frāzes un sarunas, un viņiem tika precīzi pateikts, kam tas paredzēts. Kompānijas ziņojumā arī paskaidrots, ka atlīdzība ir liela: "Katrs aktieris saņēma kompensāciju, kas pārsniedz tirgus likmes, un turpinās to saņemt, kamēr viņa balss tiks izmantota mūsu produktos."

Balsis tika ierakstītas pagājušajā vasarā studijā Sanfrancisko. Gaidot jauno ChatGPT modeli, kas tika ieviests pagājušajā nedēļā, piecas izvēlētās balsis turpināja strādāt pie jauna materiāla. Paziņojumā nav sniegta sīkāka informācija par to, kas notiks ar Sky balsi, izņemot solījumu par “vairāk iespējām”: “Raugoties nākotnē, būs vēl vairāk iespēju, jo mēs plānojam ChatGPT ieviest jaunas balsis, lai labāk pielāgotos dažādām lietotāju interesēm un vēlmēm."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rīdziniekus priecēs koncertprogrammas Vērmanes dārzā un Dzegužkalnā (+VIDEO)

Latvijas Radio bigbends, grupa "Menuets", Rīgas Doma kora skola un citas zvaigznes.

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Lasiet arī

Sabiedrība Par teju 30% pieaudzis ārvalstu studentu pieteikumu skaits LU

Studijām Latvijas Universitātē (LU) 2024./2025.akadēmiskajā gadā saņemti par teju 30% vairāk ārvalstu studentu pieteikumu nekā pērn, informēja universitāte.

Interesanti fakti No Rīgas pludmalēm siltākais ūdens joprojām ir Bābelīša ezerā

No Rīgas oficiālajām pludmalēm vissiltākais ūdens joprojām ir Bābelīša ezerā, liecina Pašvaldības policijas apkopotā informācija.

Kriminālziņas Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.