Muzeju nakts norises Latvijā pulcē vairāk nekā 180 770 apmeklētāju!

Kultūra
VS.LV 13:52, 20.05.2024 0

Visvairāk reģistrēto apmeklētāju - 13 525 - pulcējis Rotko muzejs Daugavpilī.

 

Piedāvājot daudzveidīgas norises, vairāk nekā 230 kultūrvietas un citas sabiedrisko dzīvi veidojošas organizācijas 18.maijā, Eiropas Muzeju naktī, bez maksas uzņēma apmeklētājus. Divdesmitā gadadiena, kopš Latvijas muzeji un citas iestādes piedalās starptautiskajā muzeju nakts akcijā, iezīmējas ar nemainīgi noturīgu interesi apmeklēt un izzināt plašo un daudzveidīgo piedāvājumu.

Valsts akreditāciju guvušie muzeji nakts norisēs sagaidījuši 180 769 apmeklētājus, tomēr kopējie visu Muzeju nakts dalībnieku un līdz ar to arī apmeklējuma rādītāji ir vismaz divtik lielāki, jo šogad Muzeju naktī īpaši plaši bija pārstāvēti citi sabiedriskās dzīves veidotāji - muižas, izstāžu zāles, bibliotēkas, valsts pārvaldes iestādes, uzņēmumi u.c. Tādējādi fiksētais apmeklējumu skaits attiecas vien uz muzejiem, tajā neietilpst citu institūciju viesi, kuru nebija mazums - daudz interesentu apmeklēja Valsts prezidenta pili, Saeimas namu, Ministru kabineta ēku u.c.

Visplašāk apmeklētas Rīgā un tās apkaimē esošajos akreditētajos muzejos organizētās norises, tās izbaudīja 65 141 cilvēks, Kurzemē - 39 843 cilvēki, Zemgalē - 15 462, Vidzemē - 27 813 apmeklētāji, savukārt Latgalē - 32 510 cilvēki. Visvairāk reģistrēto apmeklētāju - 13 525 - pulcējis Rotko muzejs Daugavpilī, tam seko Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ar 12 820 ieinteresētajiem viesiem, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs (12 250) un Valmieras muzejs (12 126).

"Man ir ārkārtīgi liels prieks, ka Muzeju naktī cilvēki patiesi ir ieinteresēti apskatīt, ko piedāvā Latvijā esošās atmiņas institūcijas. Varam lepoties ar dažādu un bagātu muzeju skaitu ne vien galvaspilsētā, bet arī reģionos. Vēlos novēlēt, lai Muzeju nakts patīkamā pieredze iedvesmo atgriezties muzejos arī ikdienā!" uzsver kultūras ministre Agnese Logina.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Sabiedrība Vidējā atalgojuma pieauguma temps samazinās

Mēneša vidējā darba samaksa pēc nodokļu nomaksas Latvijā - 1 213 eiro.

Ekonomika Finanšu ministrija: šāda preču eksporta vērtība ir mazākā pēdējā gada laikā

Šā gada pirmajā pusgadā Latvijas preču eksporta vērtība bija par 6,0% jeb 589 miljoniem eiro mazāka nekā pērnā gada attiecīgajā periodā.

Sabiedrība CSP: Pēc vidusskolas beigšanas mācības neturpina teju 40% jauniešu

Pagājušajā gadā mācības neturpināja 36,9% vidusskolas absolventu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Ekonomika Kritums nekustamo īpašumu tirgū turpinās

Nemainīgs tirgus ietekmējošs faktors ir ģeopolitiskā situācija - Ukrainas kara ietekme uz reģiona drošību, stabilitāti un ekonomisko izaugsmi samazina potenciālo pircēju un investoru optimismu par nekustamā īpašuma tirgus perspektīvām.