• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi ukraiņu mūziķi

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 22:08, 17.04.2024


Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi prokrievisko ukraiņu mūziķi Mihailo Mihailoviču Rešetņaku, kurš pazīstams ar skatuves vārdu "Misha Marvin", paziņojusi premjerministre un ārlietu ministra pienākumu izpildītāja Evika Siliņa (JV).



Mūziķis melnajā sarakstā iekļauts, pamatojoties uz likuma normu, kas nosaka - ja ārzemnieks ir Latvijas nevēlama persona, par viņa iekļaušanu sarakstā lemj ārlietu ministrs.

Rešetņakam noteikts liegums ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku.

Valsts drošības dienestā (VDD) aģentūrai LETA apliecināja, ka dienests ir izvērtējis ukraiņu izcelsmes dziedātāja līdzšinējās aktivitātes un sniedzis savu vērtējumu Ārlietu ministrijai.

VDD Ārlietu ministrijai nosūtītajā vērtējumā ir norādījis uz riskiem, kas saistīti ar Krievijā joprojām aktīvi koncertējošā dziedātāja potenciālu uzstāšanos Latvijā, rekomendējot personu iekļaut Latvijai nevēlamo personu sarakstā.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Rešetņakam 20.aprīlī bija paredzēts koncerts Rīgā, klubā "First Club". Uz viņa aktivitātēm šonedēļ atbildīgo iestāžu uzmanību vērsa kāda sociālo tīklu lietotāja, norādot, ka mūziķis regulāri sadarbojas ar Krievijas izpildītājiem, kas slavina Kremļa režīmu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Kultūra Straupē šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki

Straupes Zirgu pastā šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki, aģentūru LETA informē "Straupes tirdziņa" pārstāvji. Vīndaru svētki norisināsies no plkst.11 līdz 15.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā plāno liegt uzturēties arī Baltkrievijā reģistrētām automašīnām

Tieslietu ministrija (TM) šobrīd izstrādā un iesniegs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai likumprojektu, lai liegtu Latvijā uzturēties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem, tostarp šķērsot ar šādām automašīnām valsts robežu tranzītā. Jau pašlaik līdzīgs regulējums ieviests attiecībā uz Krievijā reģistrētām automašīnām.

Ekonomika Latvijā no Krievijas importēja vairāk graudaugu produktu nekā pirms gada

Latvijā šogad pirmajā pusgadā no Krievijas importēja 214 800 tonnu graudaugu produktu, kas ir par 2,7% vairāk nekā 2023.gada pirmajā pusgadā, kad importēja 209 129 tonnas, aģentūra LETA noskaidroja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Pasaule Ar jauno sankciju pakotni ES vēlas novērst sankciju pret Krieviju apiešanu

Ar jauno sankciju pakotni pret Baltkrieviju Eiropas Savienība (ES) vēlas novērst sankciju pret Krieviju apiešanu caur Baltkrieviju, vietnē "X" skaidro Ārlietu ministrija (ĀM).

Pasaule ES apstiprināja 14.sankciju pakotni pret Krieviju

Pirmdien Luksemburgā Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē ES dalībvalstis beidzot apstiprināja 14.sankciju pakotni pret Krieviju, mikroblogošanas vietnē "X" informē ārlietu ministre Baiba Braže (JV).