• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Liepāja ir unikāla un atšķirīga pilsēta» (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 10:14, 23.02.2024


Tāpēc jūras krastā negaidīs līdz vasarai, lai svinētu savu dienu.


Karosta ir viens no lielākajiem Liepājas rajoniem.

Liepājas dzimšanas dienā, 18.martā pulksten 16 kultūras namā "Wiktorija" notiks sarunu šovs "Es esmu Liepāja", kurā ar saviem pieredzes stāstiem, redzējumu un sajūtām par šo pilsētu dalīsies 13 liepājnieki. Tie ir dažādu profesiju cilvēki, kuri šo vietu - vienu vai citu iemeslu dēļ - izvēlējušies par savām mājām.

Tās būs neierastas un vienlaikus ļoti cilvēcīgas svinības, kurās aicināts ikviens, lai svinētu savu piederību šai vietai - satiekoties, daloties savos un sadzirdot citu vērojumus, secinājumus, sajūtas, domas un redzējumu par jubilāri.

Kas Liepāju atšķir no citām vietām pasaulē, kādi ir tās nerakstītie likumi un tikumi, kur meklējama tās unikalitāte un kāds ir šīs pilsētas raksturs; kas iespējams tikai Liepājā un kur rodama vēja piedzimšanas adrese - uz šiem un daudziem citiem jautājumiem savos stāstījumos dalīsies liepājnieki: psiholoģe Andželika Kāle, žurnāliste Nora Driķe, keramiķe Iveta Matesa, kinorežisors un mūziķis Aigars Grauba, traumatologs Jānis Vozņesenskis, vides eksperte Diāna Stendziniece, zobārstniecības saimnieks Mārtiņš Ozoliņš, gide Inguna Eņģele, pavārs Nauris Hauka, aktrise Agnese Jēkabsone, basketbola treneris Artūrs Visockis - Rubenis, dzejniece Biruta Ermansone un pedagoģe, dziesminiece Zanda Štrausa. Sarunas vadīs režisore Maija Kalniņa.

"Liepāja ir unikāla un atšķirīga pilsēta pasaules pilsētu zvaigznājā, par to, šķiet, nešaubās neviens. Tieši tādi ir arī liepājnieki. Atšķirīgi. Nepiejaucējami. Taču, kur rodama šī īpašā sajūta un kas to veido?! Mūsuprāt, atklātas sarunas un dalīšanās savos vērojumos, pieredzē un vienlaikus - cilvēcīga kopā būšana dzimšanas dienā -ir lielisks veids, kā nosvinēt piederību Liepājai un sev pašiem", par izvēli sarīkot šādu dzimšanas dienu - stāsta notikuma rīkotāji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pasaulslavenais Joss Stellings nākammēnes Rīgā prezentēs jaunu filmu (+VIDEO)

Tas ir jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts.

Kultūra Augusta sākumā notiks Vecrīgas zaļumballe

Šogad 2.augustā no plkst.19 līdz 23 Māzās Jaunielas laukumā notiks Vecrīgas zaļumballe.

Kultūra Dailes teātrī top mistisks «Vārnas» iestudējums (+VIDEO)

"Liekas, ka šīs izrādes esmu gaidījis visu savu mūžu".

Kultūra Straupē šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki

Straupes Zirgu pastā šodien notiks septītie Latvijas vīndaru svētki, aģentūru LETA informē "Straupes tirdziņa" pārstāvji. Vīndaru svētki norisināsies no plkst.11 līdz 15.

Lasiet arī

Sabiedrība Liepājā par 50% ceļ maksu par ūdenssaimniecības pakalpojumiem

No 1.septembra Liepājā maksu par ūdenssaimniecības pakalpojumiem plānots paaugstināt par 50%, liecina SIA "Liepājas ūdens" paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Interesanti fakti Hoijeres kundzes viesu nams Liepājā rīt rīkos īpašus svētkus (+VIDEO)

Sanākušie varēs sekot līdzi maizes cepšanas procesam.

Sabiedrība Liepājas pašvaldība pēc Porziņģa atgriešanās mājās rīkos svinības

Pēc tam, kad Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiona titulu izcīnījušais liepājnieks Kristaps Porziņģis atgriezīsies mājās, Liepājas pašvaldība rīkos svinības, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.