• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Berlīnes kinofestivālā pirmizrādi piedzīvos Latvijas filma «Marijas klusums»

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 21:45, 18.02.2024


Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla laikā, kinoteātrī "Arsenal Cinema 1" šovakar plkst.19 pasaules pirmizrādi piedzīvos režisora Dāvja Sīmaņa jaunā filma "Marijas klusums".



Filma "Marijas klusums" tiks demonstrēta Starptautiskā Berlīnes festivāla Foruma programmā, kurā tika atlasītas 30 filmas no visas pasaules. Festivāla paziņojumā teikts, ka Foruma programma šogad veidota, sadarbojoties visām festivāla sekcijām, lai šajā sociāli un politiski sarežģītajā laikā piedāvātu interesantu filmu izlasi.

Festivāla programmas veidotāji norāda, ka filmu izlase Foruma programmas filmās šogad ir atvērta pasaulei, vairāk vērsta uz skatītājiem un iepazīstina ar "cita veida varoņiem", savukārt režisora Sīmaņa filma "Marijas klusums" izcelta kopā ar tām programmas biogrāfiskajām filmām, kuras ir krasā pretstatā klasiskajām varonības idejām, kas pazīstamas no kino kanona.

Filma "Marijas klusums" ir vēsturiska drāma, kas veidota pēc slavenās teātra un kino aktrises Marijas Leiko dzīvesstāsta un vēsta par viņas dzīves pēdējiem gadiem, kad aktrise dodas uz Padomju Savienību, lai parūpētos par savu mazmeitu, un kļūst par Josifa Staļina iniciētās latviešu iznīcināšanas akcijas liecinieku un upuri.

Filmas "Marijas klusums" radošajā komandā ir režisors Sīmanis, operators Andrejs Rudzāts, scenārija autori Sīmanis, Magali Negroni, Tabita Rudzāte, filmas māksliniece Kristīne Jurjāne, grima māksliniece Beate Rjabovska, galveno lomu atveidotāji Olga Šepicka, Artūrs Skrastiņš, Ģirts Ķesteris, Inese Kučinska, Vilis Daudziņš, montāžas režisore Ieva Veiverīte, izpildproducente Ilze Krūmiņliepa, producenti Grūbe un Inese Boka-Grūbe. Filma veidota Latvijas filmu studijā "Mistrus Media" kopprodukcijā ar Lietuvas filmu kompāniju "Broom Films".

74.Berlīnes Starptautiskais kinofestivāls šogad norisinās no 15.februāra līdz 25.februārim Vācijā. Tas ir viens no lielākajiem, nozīmīgākajiem un tradīcijām bagātākajiem "A" klases filmu festivāliem pasaulē, kas norisinās kopš 1951.gada - līdzās Kannu un Venēcijas festivāliem tas tiek uzskatīts pa vienu no Eiropas galvenajiem gada kino forumiem.

Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla Foruma programma notiks jau 54.gadu, un tā savā atlasē izceļ kino kā medija nozīmi, atlasot filmas, kurās ietverts nozīmīgs sociāli mākslinieciskais vēstījums un kurās īpaša uzmanība pievērsta kino estētikai.

Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla seansus ir iespēja apmeklēt ne vien festivāla viesiem, bet arī plašākai skatītāju auditorijai. Festivālā skatītāji filmu "Marijas Klusums" varēs redzēt četros seansos, kā arī papildu mediju un festivāla tirgus skatēs. Filmas festivāla seansi 19.februārī plkst.15 "Kino Betonhalle", 20.februārī plkst.15 kinoteātrī "Delphi Filmapalast" un 24.februārī plkst.16 Berlīnes kinoteātrī "Cubix". Latvijā filmu "Marijas klusums" kinoteātros sāks demonstrēt no 4.aprīļa.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Balvu novada folkloras kopa «‎Upīte» radīja hitu «Žīguļi» (+VIDEO)

"Apzinātas vairāk kā 200 dziesmas un šķiet, ka vēl nav redzamas beigas".

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Kultūra Latviešu reperim palīgā nāca mākslīgais intelekts

Esiet uzmanīgi, dziesmas satur neķītru valodu.

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Lasiet arī

Kultūra Filma «Kaprači»: viņi gatavo mūža mājas mums visiem (+VIDEO)

Režisors un operators Ivars Zviedris ir viens no pēdējā laika titulētākajiem dokumentālā kino autoriem.

Kultūra «Oskara» balvu ceremonijā triumfē «Openheimers»

ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu ceremonijā šogad lielākos uzvaras laurus plūkusi filma "Oppenheimer" ("Openheimers").

Kultūra «Splendid Palace» notiks festivāla «Artdocfest/Riga» noslēguma ceremonija

Kinoteātrī "Splendid Palace" šovakar plkst.19 notiks festivāla "Artdocfest/Riga" noslēguma ceremonija, kurās paziņotos konkursa programmas "Baltic Focus" un "Artdocfest Open" laureātus, aģentūru LETA informēja festivāla producente Vaiva Bauze.

Kultūra «ArtDocFest» tiks prezentētas filmas par Juri Podnieku un kapračiem (+VIDEO)

Latviešu dokumentālisti izvirza garīgi smagas tēmas.