• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aktieris Jānis Paukštello ir enerģijas pilns un gatavo jaunu turneju (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 12:38, 14.02.2024


Izskanēs visu laiku populārākās dziesmas.


Mākslinieks sveic visus radošuma cienītājus.

Šajā pavasarī iemīļotais aktieris Jānis Paukštello svin 50 skatuves darba gadu jubileju. Atzīmējot šo jubileju, mākslinieks sarūpējis īpašu koncertprogrammu "Es dodu roku", ar kuru viņš plānojis apceļot arī Latvijas koncertzāles.

Koncertos, kuros piedalīsies gan pats jubilārs, gan viesmākslinieki - dziedātāja Ineta Rudzīte, aktieri Ērika Eglija-Grāvele, Madara Botmane, Artis Robežnieks un Gundars Grasbergs, izskanēs visu laiku populārākās Jāņa un savulaik arī kopā ar Hariju Spanovski izpildītās dziesmas, savukārt vairāku dziesmu izpildījumā piedalīsies Jāņa dēls Jānis juniors. Par muzikālo noformējumu koncertos rūpēsies instrumentālais ansamblis "AR Maestro" Anatolija Livčas vadībā.

Koncertā tiks izpildītas tik ļoti iemīļotās dziesmas - Cielaviņa, Ielūgums, Trīs lietas, Tā ir dzīve, Ceļa policistu dziesma u.c. "Jāņa Paukštello jubilejas koncerti būs īpašs notikums latviešu kino un skatuves cienītājiem! Baudīsim pieredzējušā skatuves mākslinieka vienreizējo saspēli ar viesmāksliniekiem, kas katru koncertu padarīs unikālu un neatkārtojamu", pauž koncerta organizatori.

Jānis Paukštello ir dzimis 1951. gadā Jaunpiebalgā lietuviešu laukstrādnieka Jāņa Paukšteļa ģimenē kā ceturtais bērns. Vēlāk, mainot pasi, uzvārda galotni pārmainīja uz "-ello".

Mācījās Jaunpiebalgas vidusskolā, Palsmanes internātskolā, pabeidza Murjāņu sporta internātskolu. 1969. gadā iestājās Latvijas Valsts universitātes Ekonomikas fakultātē, vēlāk arī Rīgas Kinostudijas Tautas kinoaktieru studijā. 1970. gadā iesaukts padomju armijā, pēc atgriešanās turpināja mācības. No 1972./1973. gada līdz 2017. gada sezonai Jānis Paukštello darbojās Dailes teātrī. 1974. gadā pabeidza studijas Latvijas Valsts Konservatorijas Teātra fakultātē. 1987. gadā kļuva par Latvijas PSR Nopelniem bagāto skatuves mākslinieku.

Kino debitēja 1973. gadā Rīgas Kinostudijas filmā "Pilsētas atslēgas", bet popularitāti ieguva ar galveno lomu 1975. gada filmā "Mans draugs — nenopietns cilvēks". Paukštello kļuva pazīstams arī kā dziedātājs, parasti uzstājoties kopā ar citiem aktieriem — Hariju Spanovski, ar Ivaru Kalniņu, Vari Vētru un Andri Bērziņu izveidoja kvartetu "Mūžīgais unisons".

1998. gada 8. novembrī Paukštello Rīgas-Tallinas šosejas 41. kilometrā, veicot apdzīšanas manevru, izraisīja automašīnu sadursmi. Pats aktieris smagi cieta, tika savainota viņa līdzbraucēja, bet otras automašīnas vadītājs no ievainojumiem gāja bojā. J. Paukštello asinīs konstatēja 1,2 promiles alkohola. 1999. gadā Limbažu tiesa atzina Paukštello par vainīgu avārijas izraisīšanā un sodīja viņu ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

2011. gadā izdevniecība „Jumava" izdevusi Līgas Blauas grāmatu „Jānis Paukštello. Tintē, bet balts".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Balvu novada folkloras kopa «‎Upīte» radīja hitu «Žīguļi» (+VIDEO)

"Apzinātas vairāk kā 200 dziesmas un šķiet, ka vēl nav redzamas beigas".

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Kultūra Latviešu reperim palīgā nāca mākslīgais intelekts

Esiet uzmanīgi, dziesmas satur neķītru valodu.

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Lasiet arī

Kultūra Rīgā notiks komponista Kulakova piemiņai veltīts koncerts

"Arēnā Rīga" 14.maijā plkst.19 notiks mūžībā aizgājušā komponista, multiinstrumentālista, grupas "Pērkons" dibinātāja Jura Kulakova piemiņai veltīts koncerts "Sirds kā pērkondārds".

Kultūra Liepājā notiks dzejnieka Petera 85.dzimšanas dienai veltīts koncerts

Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 6.jūlijā plkst.18 notiks dzejnieka Jāņa Petera 85.dzimšanas dienai veltīts koncerts.

Kultūra Liepājas Simfoniskais orķestris koncertā spēlēs Mārtiņa Brauna mūziku

Liepājas koncertdārzā "Pūt, vējiņi!" 24.augustā plkst.19 Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar solistiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Ievu Kerēvicu koncertā izpildīs komponista Mārtiņa Brauna mūziku.

Kultūra Rīgas Domā ar koncertu atzīmēs ērģeļu 140.gadadienu

Atzīmējot 140 gadus kopš Rīgas Doma ērģeļu atklāšanas koncerta 1884.gadā, Rīgas Doms janvāra beigās aicina klausītājus uz koncertu "Ciemos pie ērģelēm".