• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Līvi» spēcīgi atklāja jauno radošo gadu, ko iezīmēja līdera jubileja (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 10:12, 03.01.2024


Pavasarī Baltijas jūras krastā notiks grandiozs nacionālās roka leģendas šovs.



Šogad 6.aprīlī grupas "Līvi" līderim Ainaram Virgam apritēs 60 gadi, un dzimšanas diena tiks atzīmēta ar lielkoncertu Liepājas Olimpiskā centra arēnā. Tajā piedalīsies arī grupa "Līvi", kas tieši gadu mijā publicē jaunu dziesmu "Rokenrols dzīvo Liepājā", aicinot visus uz koncertu pilsētā, kurā dzīvo rokenrols.

Dziesmas autori ir Ainars Virga, Henrijs Mucenieks un Guntars Račs. Dziesmu producēja Ainars un latviešu smagās mūzikas speciālists Kārlis Šteinmanis. Dziesmas radio master apstrādāts Stokholmā, sadarbībā ar producentu Martinu Ankelius.

Videoklipu producēja Arta Janemane, sadarbībā ar operatoriem Mārtiņu Nagli un Robertu Streiču. Montēja Arta Janemane. Filmēts, protams, Liepājā.

Ainars Virga 5 gadu vecumā sāka spēlēt vijoli, vēlāk pašmācības ceļā apguvis ģitārspēli, kuras pamatus Ainaram iemācījis Ēriks Ķiģelis.

Mācījies Liepājas 1. vidusskolā. Mūzikas skolā apguvis vijoles spēli. 12 gadu vecumā Virga spēlēja ansamblī "Vabolītes", kurā mēdza dziesmu tekstiem sarakstīt melodijas, iedvesmojoties no ārzemju rokgrupām. Absolvējis E. Melngaiļa mūzikas vidusskolas kordiriģentu nodaļu. Vēlāk darbojies grupās "Liepājas kvartets", kopā ar Igo, "Corpus" un "Neptūns".

1984. gadā "Neptūns" sastāvā 1. reizi tika atzīts par labāko ģitāristu Latvijas Padomju Republikā, piedaloties Latvijas estrādes ansambļu un izpildītāju skates finālā Liepājā.

Virga vairākkārt ieguvis labākā ģitārista titulu dažādos Latvijas un ārvalstu festivālos un aptaujās.

1985. gadā pēc Ērika Ķiģeļa nāves A. Virgu uzaicināja par grupas "Līvi" līderi un ģitāristu. Kopā ar "Līviem" Virga guva lielus panākumus vairākos muzikālos konkursos Latvijā un ārpus tās. "Līvi" ieguva jaunu skanējumu, pievēršoties smagajam rokam. Grupas sastāvā kā galvenie solisti kļuva leģendārās un smagās balss īpašnieks Aivars Brīze un tikpat smagās, ķērcošās, smeldzīgās balss īpašnieks Jānis Grodums. 1988. gadā tika pabeigts Ērika Ķiģeļa iesāktais mūzikas cikls "Kurzemei saules ceļš" un tika izdots studijas albums ar tādu pašu nosaukumu, kas ātri vien kļuva iecienīts, lielā mērā pateicoties Ainara Virgas profesionālajai, neatkārtojamai un enerģiskajai ģitārspēlei un komponista talantam. Dziesma "Dzimtā valoda" (A. Virga/G. Vieru (atdz. I. Ziedonis)) ieguvusi 1. vietu 1986. gadā raidījuma "Mikrofons" gada aptaujā grupas "Līvi" izpildījumā (1. vietu 2011. gadā šovā "Mūsu Zelta dziesma" Ainara Virgas un Andra Ērgļa izpildījumā.).1988. gadā tika sniegts iespējams viens no labākajiem grupas koncertiem
"Z-studijā", kurā Līvi sniedza enerģisku, patriotisku, emocionālu un kvalitatīvu priekšnesumu.

Ainars Virga ar grupu "Līvi" ir izdevis vairākus veiksmīgus studijas un dzīvā ieraksta albumus, kā arī divus DVD. Ainars Virga ir tādu dziesmu autors kā "Dzelzsgriezējs", "Dzimtā Valoda", "Eglīte", "Straume", "Kādā brīnišķā dienā", "Zelta sirds u. c. Grupas darbība tika pārtraukta pēc Jāņa Groduma, vienīgā grupas dalībnieka, kurš tajā darbojies no pirmsākumiem, nāves.

2017. gadā izveidojis jaunu "Līvu" sastāvu, ar ko izdevis divus albumus: koncertalbumu "bez štepseļiem" (2017) un studijas albumu "Pluss mīnuss" (2019). Mūsdienās aktīvi koncertē gan Līvu sastāvā, gan kā īpašais viesis dažādos projektos un mākslinieku koncertos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Kultūra Radīta mobilā lietotne ar vairāk nekā 400 Latvijas Radio audiopasakām

Latvijas Radio ir izstrādājis jaunu mobilo lietotni - "Latvijas Radio pasakas", kur apkopotas vairāk nekā 400 pasakas par visdažādākajām tēmām, informē Latvijas Radio pārstāvji.

Kultūra Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms

Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms, kā arī pabeigts ēkas tehniskais projekts, informē Rīgas Riharda Vāgnera biedrības (RRVB) pārstāvji.

Kultūra Leģendārais Dīters Bolens savā 70. jubilejas tūrē iekļāva Jūrmalu (+VIDEO)

Tieši pateicoties fanu lūgumiem Instagramā, viņš pēc 16 gadu pārtraukuma atgriezās uz skatuves.

Lasiet arī