• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā viesosies Ukrainas kultūras nozares pārstāvju delegācija

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 21:34, 04.12.2023


Latvijā 6.decembrī un 7.decembrī viesosies Ukrainas kultūras un informācijas politikas ministra vietnieks Eiropas integrācijas jautājumos Tarass Ševčenko un 20 Ukrainas kultūras nozares pārstāvju delegācija, kuras dalībnieku vidū būs žurnālisti, viedokļu līderi, valsts pārvaldes un nevalstiskā sektora pārstāvji.


Foto: LETA

Valsts administrācijas skolā Rīgā 6.decembrī no plkst.9 līdz 13.30 norisināsies starptautisks forums "Ukrainas integrācija Eiropas Savienībā (ES): māksla un kultūra vieno". Pasākumu atklās Latvijas kultūras ministre Agnese Logina (P).

Forumā Latvijas speciālisti iepazīstinās ar Latvijas valsts pārvaldes struktūru, inovācijām un kultūras politiku, kā arī notiks divas paneļdiskusijas ar Latvijas un Ukrainas pušu pārstāvju līdzdalību - "Eiropas kultūras vide: Latvijas pieredze" un "Kultūras vides atjaunošana Ukrainā".

Ukrainas nevalstiskās organizācijas "Nacionālais interešu aizstāvības tīkls "Ants"" eksperte Natālija Forsjuka atzīmē, ka Ukrainas kultūras nozare, ņemot vērā kara ietekmēto finanšu situāciju, cieš būtisku līdzekļu trūkumu, kamēr kultūras mantojums tiek iznīcināts ar Krievijas raķetēm un prasa ilgtspējīgus risinājumus nacionālās identitātes saglabāšanai.

"ES finansētais projekta "Atjaunot Ukrainu kopā" mērķis ir atbalstīt uz datiem balstītus lēmumus un politikas veidošanu kultūras jomā. Piedaloties Latvijas ekspertiem ES integrācijā, projekts vēlas iesaistīt ieinteresētās puses politikas veidošanas procesā un mācīties no Latvijas iespaidīgās pieredzes gan nacionālā, gan reģionālajā dimensijā," norāda Forsjuka.

LAPAS direktore Inese Vaivare uzsver, ka kultūra ir valsts attīstības stūrakmens un demokrātijas balsts. Ukrainas atjaunošanai ir svarīgas investīcijas, bet tikpat svarīgs ir ieguldījums cilvēkos un Eiropas vērtību nostiprināšanā.

Ševčenko tiksies ar kultūras ministri Loginu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri Ingu Bērziņu (JV) un mediju, kultūras un akadēmiskās vides pārstāvjiem, kā arī viesosies Žaņa Lipkes memoriālā un Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Delegācijas pārstāvji vizītes laikā viesosies Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Latvijas Investīciju attīstības aģentūras Radošo industriju inkubatorā, Rīgas cirkā. Vēlāk speciālisti dosies uz Kuldīgu, lai tiktos ar Kuldīgas kultūras pārstāvjiem, viesotos Adatu fabrikā, kā arī apmeklēs Aizputi, lai iepazītu tās aktīvo iedzīvotāju darbu.

Pasākums notiek Ukrainas nevalstiskās organizācijas "Ants" īstenotā ES finansēta projektā "Atjaunot Ukrainu kopā". Ukrainas delegācijas vizīti Latvijā organizē LAPAS.

LAPAS dibināta 2004.gadā. Tā apvieno 40 Latvijas nevalstiskās organizācijas, kas darbojas, ilgtspējas, attīstības sadarbības un globālās izglītības jomā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Jaunais vadītājs: Opera ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ir pilnībā atguvusies pēc Covid-19 pandēmijas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina jaunais LNOB vadītājs Sandis Voldiņš.

Kultūra Šodien sākas krāšņais mākslas forums «Baltā nakts» (+VIDEO)

Pasākumi tradicionāli notiek ne vien kultūrai un mākslai ierastās vietās, bet arī neierastā vidē.

Kultūra Koris «Kamēr…» aicina uz unikālu koncertu (+VIDEO)

Konkursa norises vietas ģeogrāfiskās koordinātas ir iekodētas koncerta nosaukumā.

Kultūra 44 gadus vecā Rebela Vilsone plāno salaulāties ar savu līgavu Ramonu Agrumu

Slavenību pāris saderinājās 2023. gada sākumā. Amerikāniete Rebela Vilsone un latviete Ramona Agruma audzina mazu meitiņu, kura pasaulē nākusi ar surogātmātes palīdzību.

Lasiet arī

Pasaule Standard & Poor's samazinājusi Ukrainas kredītreitingu līdz selektīvam defoltam

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Standard & Poor's" (S&P) samazinājusi Ukrainas kredītreitingu līdz selektīvam defoltam jeb "SD", šādu lēmumu skaidrojot ar kara skartās valsts nespēju veikt pašreizējo valsts obligāciju kupona jeb procentu maksājumu.

Pasaule Mali pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Ukrainu

Mali valdošā hunta svētdienas vakarā paziņoja, ka nolēmusi pārtraukt diplomātiskās attiecības ar Ukrainu.

Pasaule Stoltenbergs apstiprina, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt mērķiem Krievijā

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā Ukrainas televīzijas maratonam apstiprinājis, ka Ukrainai ir tiesības uzbrukt militāriem mērķiem Krievijas teritorijā.

Pasaule Jaunais Eiropas Parlaments apliecinās atbalstu Ukrainai

Jaunais Eiropas Parlaments (EP) nākamnedēļ gaidāmajā plenārsēdē apliecinās atbalstu Ukrainai, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.