• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Draudi Vaikulei: "Jūsu bizness tiks pilnībā paralizēts Krievijā" (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 20:48, 26.09.2023


Putinam lojālas struktūras sāka vajāt latviešu dziedātāju.


Pirms pilna mēroga kara sākuma Laima Vaikule bija pieprasīta gan Krievijā, gan Ukrainā.

Krievijas Ģenerālprokuratūra pārbaudīs dziedātājas Laimas Vaikules uzņēmumu "Laimalukss Latvia" par ienākumu slēpšanu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Par to ziņo Mash.

Pēc izdevuma ziņām, māksliniecei joprojām pieder bizness Krievijā. "Laimalukss Latvia" nodarbojas ar skaistumkopšanas pakalpojumiem, kā arī kosmētikas un mēbeļu tirdzniecību.

2022. gada augustā Vaikule nodeva savu līdzdalības daļu "Laima-Lux Rus" galvenajam dibinātājam un dalībniekam Širazam Mamedovam. Tomēr māksliniece joprojām ir uzņēmuma īpašniece.

Juridiskas personas vidējie ienākumi ir 300-400 miljoni rubļu (ap 3-4 viljoni eiro), savukārt tīrā peļņa ir tikai daži tūkstoši rubļu. Uz to vērsa uzmanību Krievijas "Federālā drošības un pretkorupcijas projekta" vadītājs Vitālijs Borodins. Viņš vērsās Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu pārbaudīt Vaikules biznesu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Latvijā dzīvojošā Laima Vaikule saņem pensiju 800 eiro mēnesī. Vidējais valsts pabalsts Baltijas valstī ir 574 eiro. Vaikule pensionējās 60 gadu vecumā un saņem pensiju, kas ir lielāka nekā vidēji valstī.

"Federālā drošības un pretkorupcijas projekta" vadītājs Vitālijs Borodins vērsās pie latviešu estrādes dziedātājas Laimas Vaikules un solīja, ka viņas bizness Krievijā tiks slēgts. Viņš par to ziņoja savā Telegram kanālā.

Aktīvists atzīmēja, ka izpildītāja un viņas partneris "izstrādāja shēmu, saskaņā ar kuru māksliniecei bija iespēja pamest uzņēmumu un turpināt gūt peļņu".

"Tāpēc, cienījamā Laima Staņislavovna, tiklīdz pēc pārbaudes tiks pierādīts, ka esat saistīts ar šo biznesu, ticiet man, jūsu partneris jūs atcerēsies 1000 reizes, kad tiks arestēti konti un jūsu bizness tiks pilnībā paralizēts Krievijas teritorijā. Federācija. Tad jūs mani atcerēsities vairāk nekā vienu reizi,” sacīja Borodins.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kurzemes kultūras programmā šogad apstiprināti 67 projekti

Kurzemes plānošanas reģiona izsludinātajā Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma" projektu konkursā "Kurzemes kultūras programmā 2024" šogad apstiprināti 67 projekti.

Kultūra Pārdaugavas nākotnes forumā definēs kultūras dzīves attīstību

Pārdaugavas nākotnes forumā plāno definēt Rīgas kreisā krasta kultūras dzīves attīstību, informē "Pārdaugavas kultūras apvienība".

Kultūra 44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums.

Kultūra Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Lasiet arī