• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ko Valmieras teātris akcentēs jaunajā sezonā? (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 05:29, 25.08.2023


Valmieras teātris 2023./2024.gada sezonā akcentēs latviešu klasiku un "vīrieša koda apzināšanu", ceturtdien preses konferencē paziņoja teātra direktore Evita Ašeradena.



Jaunajā sezonā teātris skatītājiem piedāvās astoņus jauniestudējumus un vienu 2017.gada iestudējuma atjaunojumu. Ašeradena atzīmēja, ka teātrim būtiski palīdzējis Borisa un Ināras Teterevu fonds, kas četriem jauniestudējumiem teātrī atvēlējis 100 000 eiro.

Jaunās sezonas repertuārā iekļauts Kersti Heinlo iestudējums "Manas domas grib ar mani parunāt", kurai pirmizrāde jau notikusi 4.augustā Valmieras teātra festivāla laikā.

5.oktobrī Valmieras teātra pagaidu mājvietā "Kurtuve" notiks pirmizrāde Raiņa "Jāzepam un viņa brāļiem" Ineses Mičules režijā. Režisore uzsver, ka Raiņa luga arī pēc vairāk nekā 100 gadiem kopš tā uzrakstīta, aptver šodienas cilvēkiem aktuālus jautājumus, jo ir cīņa par varu, agresija un globalizācija. Turklāt pašlaik teātrī ir jauni un talantīgi aktieri, tādēļ ir īstais laiks iestudēt "Jāzepu un viņa brāļus". Mičule sola klasisku iestudējumu mūsdienu laikmeta cilvēku redzējumā. Jāzepa lomā spēlēs Aksels Aizkalns un Mārtiņš Meiers, kurš gan nu jau ir Dailes teātra aktieris.

Režisors Viesturs Roziņš skatītājiem piedāvās savu redzējumu "Atraitnes dēlam" pēc Viļa Plūdoņa darba motīviem. Pirmizrādi iestudējums piedzīvos 27.oktobrī.

Direktore uzsver, ka simtgades svinības būs vien tad, kad teātra trupa atgriezīsies atjaunotā teātra telpās, taču īpašs notikums "One hundred" (Viens simts) tiek solīts novembrī. Aktieris Aigars Apinis to noslēpumaini izreklamēja, tādēļ par to, kas tas būs - koncerts, izrāde vai performance uzzinās vien tie, kuri to apmeklēs "Kurtuvē".

Režisors Toms Treinis sadarbībā ar scenārija autoru Meieru radīs stāstu par soļotāju Jāni Daliņu, kurš 1932.gadā Losandželosā vasaras olimpiskajās spēlēs Latvijai izcīnīja pirmo sudraba medaļu. Iestudējuma "Ātrāk!" pirmizrāde notiks 2024.gada 5.janvārī.

Justīnes Kļavas "Konsuela de Sent-Ekziperī" ir mīlas stāsts, ko iestudēs režisors Henrijs Arājs.

14.martā pirmizrāde būs Pāvila Rozīša "Valmieras puikām", ko iestudē Jānis Znotiņš.

Pēc Vizmas Belševicas ironiskajiem vērojumiem taps iestudējums "Stāsti, stāsti, stāsti", ko iestudē Mičule. Pirmizrāde plānota joku mēneša izskaņā, proti, 25.aprīlī.

Sezonas pēdējais iestudējums 24.maijā būs atjaunojums 2017.gadā iestudētajam Rūdolfa Blaumaņa "Pazudušajam dēlam", Reiņa Suhanova režijā.

Ašeradena pauda cerību, ka šīs sezonas repertuārs raisīs interesi gan par teātri, gan par grāmatu lasīšanu. Tāpat direktore sola viesizrādes Latvijas reģionos un Rīgā, kur tās "Hanzas peronā" būs skatāmas jau rīt un parīt.

Aktieru trupai jaunajā sezonā pievienojusies Lielbritānijā skolojusies jaunā aktrise Gerda Embure, kuras aktiermeistarību skatītāji varēs novērtēt izrādēs - "Manas domas grib ar mani parunāt", "Valmieras puikās" un "Pazudušais dēls".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Kultūra AB dambī notiks festivāls «‎bez narkotikām un alkohola»‎ (+VIDEO)

"Мēs cenšamies rūpēties par naturālu un īstu pieredzi".

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.