• Rauls,
  • Rodrigo
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Durbes pilī notiks Keramiķu diena

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 14:31, 12.07.2023


Sestdien, 15.jūlijā, no plkst.10 līdz 16 Durbes pils teritorijā jau otro gadu noritēs Keramiķu diena, informēja Tukuma muzeja komunikācijas nodaļā.


Foto: Arhīvs.

Šogad Keramiķu dienai iedvesma smelta no fajansa izstrādājumiem Durbes pils izstādē "Zili baltās pasaules valdzinājums". Pasākumā tikšanās ar keramiķiem, keramikas meistardarbnīcas gan lieliem, gan maziem, keramikas tirdziņš un deju priekšnesums Tukuma deju skolas "Demo" izpildījumā.

Savulaik Tukumā ilgstoši darbojās Tukuma rūpkombināta keramikas cehs, kurā strādāja izcili meistari. Arī mūsdienās tradīcijas nav zudušas, Tukumā, Durbē un novadā joprojām čakli strādā keramikas un porcelāna meistari.

Plkst.12 radošajās darbnīcās porcelāna liešanas un veidošanas meistarstiķus demonstrēs "Mēness bļoda" meistare Dace Zvaigzne. No plkst.14 līdz 16 Zvaigznes vadībā apmeklētāji varēs iemēģināt roku veiklību rožu darināšanas darbnīcā. Izgatavotās rozes kļūs par kopradīta mākslas darba "Visur tikai rozes zied" sastāvdaļu.

No plkst.11 līdz 16 bērniem būs iespēja darboties un atklāt māla veidošanas noslēpumus kopā ar Tukuma Mākslas skolas pasniedzēju Inesi Auziņu.

Plkst.13 un plkst.15 pasākuma laikā Tukuma profesionālās deju skolas "Demo" absolventi un audzēkņi iedzīvinās vēsturisko fajansa trauku dekoratīvos zīmējumus - ķīniešu motīvus un "galantās ainiņas".

No plkst.10 līdz plkst.16 būs iespēja satikt keramikas meistarus Zvaigzni, Sanitu Mickus, Gunāru Jansonu, Ivaru Grasi, Velgu Melni, Ivetu Jēkabsoni un iegādāties viņu veidotos keramikas darinājumus.

Dalība pasākumā būs bezmaksas.

Pasākuma laikā Durbes pils pirmajā stāvā skatāma vēsturiskā ekspozīcija, bet otrā stāvā dinamiski mainīgajā izstādē skatītājus priecēs Tukuma rūpkombināta keramikas ceha plašais darinājumu klāsts un bagātīgā fajansa izstrādājumu izstāde "Zili baltās pasaules valdzinājums".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Latvijā norisināsies starptautiska konference «Kultūras mantojums un drošība»

Atzīmējot UNESCO Konvencijas par kultūras vērtību aizsardzību bruņota konflikta gadījumā 70.gadadienu, Latvijā 14.oktobrī norisināsies starptautiska konference politikas plānotājiem un kultūras mantojuma profesionāļiem "Kultūras mantojums un drošība".

Kultūra Latviešu ģimenes piedzīvojumu filma iepazīstina ar superspējām (+VIDEO)

"Intonāciju centāmies veidot bezbēdīgu un jaunākajai auditorijai mīļu un atpazīstamu".

Kultūra Dziedātājs Kaspars Markševics uzņēma video maģiskās vietās Latvijā (+VIDEO)

"Neapdomīgi pasakot vai, tieši otrādi, noklusējot, ir tik viegli otru sāpināt, pašam pat to neapzinoties".

Kultūra Rīgā var noskatīties pasaules kino klasiku (+VIDEO)

Katru mēnesi viena no filmām tiks demonstrēta trīs seansos ar subtitriem latviešu un angļu valodās.

Lasiet arī