• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Viktoram Zemgalam vienmēr ir laba laika prognoze vasarai!

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 11:44, 02.07.2023


Jauna dāma blakus dziedātājam uzlabo viņa radošo noskaņojumu.


Foto: LETA

Jau pāris gadus dziedātājam Viktoram Zemgalam ik pa laikam uzdod jautājumu – kas ir daiļā jaunā dāma, kas viņam ir blakus ne tikai koncertos?

Šlāgermūzikas zvaigznes un viņu fani šovasar plūda uz Lielvārdi. Tur uz skatuves kāpa labākie no labākajiem un tika noskaidrota šā gada «Latvijas sirdsdziesma». Vakara stilīgākais pāris bija grupas «Eolika» dalībnieks Viktors Zemgals un dziedātāja Beāte Meldere. Viņi žurnālam «Privātā Dzīve» pastāstīja – stilista abiem neesot, taču viņi vienmēr saskaņojot savu apģērbu.

Koncerta pirmajā daļā mūziķi bija saposušies violetas, bet otrajā – baltas krāsas tērpos. Iepriekš izskanējušas runas, ka dziedātājam un teju 40 gadus par viņu jaunākajai Beātei esot arī romantiskas attiecības, jo viņi redzēti kopā ne tikai uz skatuves. Viktors Zemgals gan teic – Beāte esot viņa skolniece.

Viktora Zemgala (īstajā vārdā Viktors Burakovs; dzimis 1952. gada 6. septembrī) muzikālā karjera sākusies 1969. gadā, grupā "Dzintara Lelles", bet sabiedrībai plašāk zināms ar grupu "Eolika", kurā Zemgals Borisa Rezņika vadībā darbojās kopš 1980. gada.

Viktors Zemgals kā mūziķis sevi sāka realizēt jau skolas gados, kā dalībnieks Emīla Dārziņa speciālās mūzikas vidusskolas (tagad Rīgas Doma kora skolas) zēnu korī, kā arī profesionālajos kolektīvos, tostarp Alvja Birkova 1969. gadā dibinātajā "Dzintara Lelles" un Aleksandra Kublinska veidotajā "Jūrmalas Balsis" 1976. gadā. Tomēr lielāku atzinību guva V. Zemgala iesaistīšanās komponista Borisa Rezņika "Eolika".

Muzikālo izglītību Viktors Zemgals ieguva J. Vītola Latvijas valsts konservatorijas (tagad Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija) mūzikas pedagoģijas nodaļā. "Eolika" kā Latvijas popmūzikas fenomens ilga 30 gadus, taču Zemgals sevi realizēja arī soloprojektos un viņa kompozīcija "Magnolijas Zieds" ir viena no raksturīgākajām, raksturojot šo solokarjeras posmu.
Vairāku gadu garumā Viktors Zemgals pildīja laika ziņu moderatora lomu Latvijas Televīzijā, kopš 1993. gada papildinot LTV "Panorāma" komandu.

Krišs ZIVERTS


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī