Liepājas teātris gaida skatītāju balsis mīļākajiem aktieriem un iestudējumiem

Kultūra
LETA 14:57, 17.05.2023 0

Ik gadu sezonas beigās Liepājas teātrī norisinās skatītāju balsojums, lai noskaidrotu iestudējumus, kā arī aktierus pirmā un otrā plāna lomās, kurus skatītāji uzskata par labākajiem un mīļākajiem, ainformēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

 

Šogad balsojums notiek jau 15.reizi un jau ceturto reizi tas notiek sadarbībā ar "TIAMO grupu". Balsojums norisināsies līdz 12.jūnijam. Elektroniski anketa pieejama Liepājas teātra mājaslapā "www.liepajasteatris.lv", papīra formātā balsojuma anketas būs pieejamas arī teātrī.

Restorānu ķēdes "Čili pizza" un "Lotte caffe" īpašnieka "Tiamo grupas" valdes priekšsēdētājs Toms Zukulis akcentē, ka Liepājas teātris ir kultūras magnēts, kas gadu no gada piesaista cilvēkus no visas Latvijas. Novērtējot teātra ieguldījumu kultūras bagātināšanā un pilsētas attīstībā, arī šogad uzņēmums būs klāt vienā no lielākajiem notikumiem Liepājas teātrī un suminās skatītāju favorītus.

Balsojumā iekļauti iestudējumi "Līnenas skaistumkaraliene" (režisors Dž.Dž.Džilindžers), kas ir vienīgais iestudējums no iepriekšējās, ne šīs sezonas, jo pirmizrādi piedzīvoja vien 2022.gada jūnijā un netika vērtēts iepriekšējā balsojumā, "Yen" (režisors Dmitrijs Petrenko), "Igauņu bēres 1999" (režisors Regnārs Vaivars), "Dziesmu svētki" (režisors Matīss Budovskis), "Kaija" (režisors Petrenko), "Vārdiņš" (režisors Dž.Dž.Džilindžers) un Liepājas teātra jaunākā izrāde "Medus garša" (režisors Mārtiņš Kalita), kas pirmizrādi piedzīvoja vien pagājušās nedēļas nogalē.

Rezultātu paziņošana notiks 17.jūnijā pēc izrādes "Grieķi", līdz ar to šīs izrādes apmeklētāji būs tie, kas pirmie uzzinās šī gada rezultātus, kas pēc tam tiks publicēti arī teātra mājaslapā.

Iestudējumu "Grieķi" pašlaik teātrī veido režisors Elmārs Seņkovs, tas pirmizrādi piedzīvos 10.jūnijā, savukārt 17.jūnijā ar šo izrādi arī tiks slēgta Liepājas teātra 116. sezona. "Grieķi" skatītāju vērtējumam tiks iekļauti nākošās sezonas balsojumā.

Tieši Seņkova iestudētā izrāde "Grimmi" kļuva par iepriekšējā skatītāju balsojuma augstāk novērtēto izrādi. Savukārt par pagājušā posma labākajiem aktieriem skatītāji atzina Egonu Dombrovski, Agnesi Jēkabsoni, Rolandu Beķeri un Karīnu Tatarinovu.

Nepilnu nedēļu pēc tam, kad tiks paziņoti skatītāju balsojuma rezultāti, savu vērtējumu par aizvadīto sezonu visos Latvijas teātros sniegs arī profesionāļi, paziņojot "Spēlmaņu nakts" nominācijas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Kultūra Radīta mobilā lietotne ar vairāk nekā 400 Latvijas Radio audiopasakām

Latvijas Radio ir izstrādājis jaunu mobilo lietotni - "Latvijas Radio pasakas", kur apkopotas vairāk nekā 400 pasakas par visdažādākajām tēmām, informē Latvijas Radio pārstāvji.

Lasiet arī

Kultūra Par gada labāko režisoru «Spēlmaņu nakts» ceremonijā atzīts Seņkovs

Par gada labāko režisoru "Spēlmaņu nakts" ceremonijā, kas šodien norisinājās Dailes teātrī, atzīts Elmārs Seņkovs, aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) pārstāvis Ričards Vorobjovs.

Kultūra Šodien Dailes teātrī pasniegs ikgadējās «Spēlmaņu nakts» balvas

Skatuves mākslas reformatora un Dailes teātra līdzdibinātāja Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, šodien, 23.novembrī, Dailes teātrī plkst.19 notiks ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā apbalvos iepriekšējās teātra sezonas labākos māksliniekus.

Kultūra Dailes teātrī pasniegs ikgadējās «Spēlmaņu nakts» balvas

Skatuves mākslas reformatora un Dailes teātra līdzdibinātāja Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, šodien, 23.novembrī, Dailes teātrī plkst.19 notiks ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā apbalvos iepriekšējās teātra sezonas labākos māksliniekus, aģentūru LETA informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības Radošās daļas projektu koordinators Ričards Vorobjovs.

Kultūra Čehova teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Golomazova iestudējums

Čehova teātrī 13.oktobrī plkst.19 pirmizrādi piedzīvos režisora Sergeja Golomazova iestudējums "Kaligula", kas būs turpinājums teātra šīs sezonas jauniestudējumu galvenajai tematiskajai vadlīnijai - vara.