• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīt būs baudāms līdz šim lielākais dronu šovs Latvijā

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 12:24, 26.04.2023


Jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferences "TechChill" laikā - 27.aprīlī plkst.21.30 - debesīs virs "Europark" stāvvietas pie "Hanzas Perona" būs vērojams krāšņs dronu šovs, informē pasākuma pārstāve Katrīna Krievāne.



200 droni pacelsies 100 metru augstumā, un būs redzami krietni tālāk. Tas ir pirmais šāda mēroga dronu šovs Latvijā. Šova dizainu un programmēšanu veidojis pasaulē šajā nozarē labi pazīstamais Latvijas uzņēmums "Basemotion". Te gan jāpiebilst - lai šovs notiktu, vajadzīgi labi laika apstākļi, bez nokrišņiem.

""TechChill" ik gadu ir centrālais tehnoloģiju un jaunuzņēmumu pasākums Rīgā jau 11 gadus. Svētkiem piestāv salūts, kas šoreiz tiek veidots, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Turklāt mums izdosies iepriecināt ne vien pasākuma apmeklētājus, bet arī rīdziniekus," saka "TechChill" vadītāja Annija Mežgaile.

Latvijas uzņēmuma "Basemotion" pirmsākumi meklējami jau 2017.gadā. "Basemotion" nodarbojas ar dronu šova dizainu, animāciju un programmēšanu, kas tālāk tiek nodots pasākuma organizatoriem, kuri sadarbībā ar dronu uzņēmumiem šovu realizē. Dronu šovs, kas notiks "TechChill" konferences laikā, tiek realizēts sadarbībā ar dronu uzņēmumiem "Light A Sky" (Lietuva) un "Astranate" (Polija).

"Basemotion" veidojis dronu šovu dizainu un programmēšanu tādiem zīmoliem un pasākumiem kā "Super Bowl", "Grammy Awards", "Pepsi", "Avatar", "Boeing", "Porsche", F1 un daudziem citiem lielāka un mazāka mēroga pasākumiem izklaides, sporta, tehnoloģiju un mākslas jomās.

"Jaunuzņēmumu un tehnoloģiju pasākums "TechChill" ir tehnoloģiju un inovāciju svētki. Pasākuma organizatori kārtējo reizi ir pielikuši milzīgas pūles, lai starptautiski atgādinātu, ka Latvija ir tehnoloģiju un inovāciju valsts. Arī mēs gribam būt tie, kas ar saviem darbiem to apstiprina. Šis dronu šovs būs dāvana Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem. Cerēsim uz labiem laikapstātkļiem, lai šovu varam izbaudīt pilnībā," saka uzņēmuma "Basemotion" izveidotājs un vadītājs Armands Blumbergs.

Jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konference "TechChill" šogad notiek jau 11. reizi no 26. līdz 28.aprīlim Fantadromā un Hanzas Peronā. 26.aprīlī konferenci ieskandinās bagāta bezmaksas pasākumu un meistarklašu programma, kas brīvi pieejama ikvienam interesentam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.