• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Maratonā pirmo reizi mērīs dalībnieku radīto kinētisko enerģiju

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
VS.LV 14:33, 25.04.2023


Rimi Rīgas maratonā, kas notiks jau 6. un 7.maijā, sadarbībā ar Elektrum pirmoreiz tiks mērīta dalībnieku skrējiena laikā radītā kinētiskā enerģija, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Ķīkule.


Publicitātes foto.

Lielākajā līdzjušanas un enerģijas uzkrāšanas punktā, kas sadarbībā ar Elektrum taps pie Rīgas 2. ģimnāzijas, mūzikas un bungu rīboņas pavadīti dalībnieki šķērsos īpašu enerģijas mērjoslu, kas akumulēs dalībnieku kinētisko enerģiju, konvertēs to kilovatstundās un pirmoreiz noskaidros visu maratona dalībnieku radīto enerģijas apjomu. Kopā ar Elektrum organizatori parūpējušies, lai enerģiskākais līdzjušanas punkts būtu baudāms arī visiem ne-skrējējiem - fanot par skrējējiem līdzjutēji varēs DJ All-viss vadībā, pasūtot spēka dziesmas sev un skrējējiem, kā arī iestiprinoties ar kafiju un uzkrājot spēkus ērtos pufos.

"Kur liela kopā sanākšana, tur daudz emociju, pozitīvi nokaitēta atmosfēra, degsme un enerģija. Bet kur liela enerģija, tur klātesošs ir Elektrum. Priecājamies šogad pievienoties Rimi Rīgas maratona atbalstītāju lokam, jo tāda enerģija, kādu rada 30 000 skrējēju, ir reti sastopama. Aicinām visus līdzjutējus uz Elektrum līdzjušanas un enerģijas uzkrāšanas punktu pie Rīgas 2. ģimnāzijas un būt aktīviem atbalstītājiem, lai ar savu enerģiju palīdzētu maratona dalībniekiem tikt līdz finišam," aicina AS Latvenergo komercdirektors Dmitrijs Juskovecs.

Elektrum līdzjušanas punktā par mūziku rūpēsies DJ All-viss, kurš uzklausīs arī līdzjutēju vēlmes un atskaņos viņu izvēlētās spēka un uzmundrinājuma dziesmas skrējējiem. Savukārt skrējējus aktīvi iekustinās moderators Sandis Miltovičs. Elektrum punktā līdzjutēji varēs nobaudīt garšīgu kafiju, uzlādēt mobilo telefonu un atpūsties ērtos pufos.

Savukārt visi dalībnieki, skrienot pāri īpašai enerģijas kolekcionēšanas mērjoslai Elektrum līdzjušanas punktā, vāks kinētisko enerģiju, kura vēlāk tiks pārvērsta kilovatos, aprēķinot maratona dalībnieku radīto enerģiju.

Reģistrācija maratona distancēm:

Atgādinām, ka Rimi Rīgas maratona 42, 21, 10, 5 kilometru un DPD jūdzes distancei, kā arī Olimpiskās bērnu dienas trasītēm, iespējams reģistrēties oficiālajā maratona mājaslapā www.rimirigamarathon.com.

Izmaiņas dalībnieki var veikt tikai līdz 30.aprīlim.

Savukārt vecāki tiek aicināti bērnus līdz 12 gadu vecumam pieteikt Olimpiskajai bērnu dienai pēc iespējas ātrāk, jo dalībnieku limits šogad ir noteikts 7 000 dalībnieku apmērā un visticamāk tiks sasniegts jau līdz aprīļa beigām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Lasiet arī