• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vēstures un kuģniecības muzejs rīkos ekskursiju Senā Rīdzene - upe zem ielām

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 01:14, 19.03.2023


Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs (RVKM) šodien plkst.11 un 14 rīkos ekskursiju "Senā Rīdzene - upe zem ielām", uz kuru aicināti bērni kopā ar pieaugušajiem, informēja muzeja pārstāve Ingrīda Lukašēviča.



Ekskursijas "Senā Rīdzene - upe zem ielām" dalībniekus muzeja vestibilā sagaidīs ekskursijas vadītāja - muzejpedagoģe Irēna Strēle.

Ekskursija sāksies muzeja ekspozīcijā, ieklausoties stāstos par Rīdzenes upes vēsturi, par seno Rīgas ostu, apskatot "Rīgas kuģa" vraku un dažādas senlietas, kas atrastas arheoloģiskajos izrakumos aizbērtās Rīdzenes upes gultnē.

Ekskursijas turpinājumā, Vecrīgā izstaigājot ielas un laukumus, kur kādreiz tecējusi senā upe, varēs uzzināt, kā rīdzinieku dzīve ritējusi Rīdzenes krastos, kāpēc gadsimtu gaitā upe izzuda no Rīgas kartes.

Senākais zināmais vēstures avots, kurā pieminēta Rīgas upe, ir 13.gadsimtā sarakstītā Indriķa "Livonijas hronika".

Mūsdienās šīs upes atstātās pēdas zem Rīgas ielām un ēkām atklāj un pēta arheologi un vēsturnieki, tāpēc tagad iespējams aptuveni vizualizēt, kā senajā Rīgā izskatījies, kad, piemēram, Līvu laukuma vietā plūda upe, atzīmē muzeja pārstāve.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Kultūra Radīta mobilā lietotne ar vairāk nekā 400 Latvijas Radio audiopasakām

Latvijas Radio ir izstrādājis jaunu mobilo lietotni - "Latvijas Radio pasakas", kur apkopotas vairāk nekā 400 pasakas par visdažādākajām tēmām, informē Latvijas Radio pārstāvji.

Kultūra Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms

Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms, kā arī pabeigts ēkas tehniskais projekts, informē Rīgas Riharda Vāgnera biedrības (RRVB) pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Prezidents nosauc galveno budžeta jostu savilkšanas gadījumā

Ja saistībā ar neiepriecinošiem finanšu rādītājiem nāksies īstenot tā dēvētos budžeta konsolidācijas pasākumus, tad galvenais ir, lai neciestu iekšējā un ārējā drošība, izglītība, valsts konkurētspēja un arī veselības aprūpe, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība LIZDA ar Siliņu pārrunās pedagogu streika vienošanās izpildi

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien plkst.13 tiksies ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), lai pārrunātu pedagogu streika vienošanās izpildi, aģentūru LETA informēja LIZDA.

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.