• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas pilsēta piedalījās vienā no pasaulē lielākajām tūrisma izstādēm

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 19:44, 16.03.2023


Ventspils Tūrisma informācijas centrs (TIC) no 7.marta līdz 9.martam kopā ar Latvijas tūrisma nozares profesionāļiem piedalījās pasaulē vadošajā tūrisma izstādē "ITB Berlin" Berlīnē, Vācijā, informēja pašvaldības TIC pārstāvji.



Viens no lielākajiem tūrisma forumiem pasaulē "ITB Berlin" notiek jau kopš 1966.gada. COVID-19 pandēmijas dēļ 2020. un 2022.gadā izstāde tika atcelta, bet 2021.gadā izstāde notika attālinātā formātā. Šogad izstādes organizatori izvēlējās jaunu formātu, kas ietvēra jau iepriekš ieplānotas tikšanās ar Eiropas tūrisma profesionāļiem un tūroperatoriem.

Pēc organizatoru sniegtās informācijas, šogad izstādē piedalījās aptuveni 5 500 izstādes dalībnieku no 161 valsts, kuru apmeklēja vairāk kā 90 000 apmeklētāju.

Dalība šāda mēroga tūrisma pasākumos sniedz iespēju piesaistīt jaunus potenciālos viesus ne tikai Latvijai, bet arī Ventspils pilsētai kā atpazīstamam tūrisma galamērķim, pauž pašvaldībā. B2B tikšanās bija iepriekš pārdomātas un ietvēra saistošās uzņēmējdarbības jomas. Ar abpusēju piekrišanu tikšanās notika ar uzņēmējiem no Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Dānijas, Nīderlandes, Norvēģijas,Vācijas, Anglijas, kā arī Etiopijas, un atsvaidzināta komunikācija arī ar pašmāju tūroperatoriem.

Piedalīšanās starptautiskajās tūrisma izstādēs un gadatirgos tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Kurzemes Tūrisma asociācijas atbalstu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Kultūra Protestētāji pie BBC biroja Londonā aicina boikotēt Eirovīziju

Pie Lielbritānijas raidsabiedrības BBC biroja Londonā ceturtdien notika palestīniešu atbalstītāju demonstrācija, kuras dalībnieki aicināja Lielbritānijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā boikotēt šo konkursu.

Kultūra Daugavpilī apskatāmi vēl divi Marka Rotko oriģināldarbi

Atzīmējot Rotko muzeja 11.dzimšanas dienu, šodien plkst.16 līdzās pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcijai tiks atklāti vēl divi viņa oriģināldarbi, aģentūru LETA informēja Rotko muzeja Mākslas departamenta speciāliste Inita Paegle.

Kultūra Rotko muzejs Daugavpilī aicina jauniešus (VIDEO)

"Iesaistīties, iekļauties un būt noderīgiem kultūras procesos".

Lasiet arī

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Kultūra Balvu novada folkloras kopa «‎Upīte» radīja hitu «Žīguļi» (+VIDEO)

"Apzinātas vairāk kā 200 dziesmas un šķiet, ka vēl nav redzamas beigas".

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi

Latvijā 31% autovadītāju ir māņticīgi, liecina automašīnu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzēja "Avis" apkopotie dati.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.