• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Arī šogad turpināsies sarunu cikls «Tikšanās ar personībām»

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 23:57, 09.01.2023


Likteņdārza Saieta namā turpināsies pagājušā gada novembrī aizsāktais sarunu cikls "Tikšanās ar personībām", informēja nodibinājuma "Kokneses fonds" pārstāve Elīna Bīviņa.


11.martā sarunas notiks ar dzejnieci Māru Zālīti.

Viņa norāda, ka 2023.gads ir pirmais gads, kad Likteņdārzs dažādus pasākumus apmeklētājiem var piedāvāt visa gada garumā - tas iespējams, pateicoties pērn augustā atklātajam Saieta namam, kas tiek veidots par nozīmīgu kultūrvietu kā reģionālā, tā nacionālā mērogā.

"Kokneses fonda" padomes priekšsēdētāja, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (JV) uzsver, ka, īstenojot sapni par Saieta namu Likteņdārza veidotāju mērķis bija augstvērtīgā arhitektoniskā vidē dot iespēju apmeklētājiem piedzīvot dažādus notikumus - gan intelektuālas sarunas ar personībām un dažādus muzikālus priekšnesumus, gan pasākumus ģimenēm ar bērniem un sarīkojumus jauniešiem sadarbībā ar skolām no visas Latvijas.

Bīviņa klāstīja, ka sarunu ciklā "Tikšanās ar personībām" katru mēnesi Saieta namā apmeklētājiem būs iespēja klātienē iepazīt cilvēkus, kuri devuši nozīmīgu pienesumu Latvijas kultūrā, politikā, zinātnē un citās jomās. Šajā ciklā 21.janvārī būs tikšanās ar uzņēmēju un grāmatu izdevēju Viju Kilbloku, 18.februārī ar mākslinieku un mākslas vēsturnieku Imantu Lancmani, 11.martā ar dzejnieci Māru Zālīti, bet 28.aprīlī ar bijušo Augstākās Padomes deputāti, 4.maija Deklarācijas kluba prezidenti Veltu Čebotarenoku.

Savukārt vasaras mēnešos uz Saieta nama jumta iecerēti Saulrieta koncerti, kuros aicināti piedalīties populāri mūziķi un kori, savukārt pavasarī plānots uzsākt sarīkojumu sēriju "Rep a capella", kurā uzstātos Latvijā populāri reperi "Ansis", Artūrs Skutelis un "Gustavo". Šī gada pirmais koncerts ar koklētājas Laimas Jansones un "DJ Monsta" dalību Saieta namā notiks 25.februārī.

Likteņdārzā paredzēti arī pasākumi, kas kļuvuši par tradīciju un iemantojuši apmeklētāju atsaucību - Lielā talka aprīlī, Sajūtu diena jūlija izskaņā, Ābolu balle septembrī un Saulrieta sagaidīšana Latvijas valsts dibināšanas svētkos 18.novembrī.

Savukārt sportiskais notikums "Izskrien ziemu" janvāra beigās, Starptautiskais Masku folkloras festivāls februārī un Sama modināšanas svētki maijā, Likteņdārzā šogad tiks rīkoti sadarbībā ar citām nevalstiskajām organizācijām un Aizkraukles novada pašvaldību. Kokneses fonda pastāvīgais sadarbības partneris Likteņdārza uzturēšanā ir Zemkopības ministrija.

Likteņdārzs ir par ziedojumiem veidota piemiņas vieta, kas pēc pasaulē pazīstama Japānas ainavu arhitekta Šunmjō Masuno projekta un arhitekta Andra Kronberga uzraudzībā tiek veidota uz salas Daugavā pie Kokneses.

Saieta nams Likteņdārzā tika atklāts 2022.gada augustā un tas piepilda "Kokneses fonda" lolotu sapni - radīt modernu un arhitektoniski augstvērtīgu celtni, kas dod iespēju Likteņdārzam darboties visu gadu, rīkojot piemiņas, izglītības un kultūras pasākumus plašām auditorijām, uzsvēra Bīviņa.

Likteņdārzs veltīts visu latviešu piemiņai, kuri 20.gadsimtā gājuši bojā vai cietuši svešu varu dēļ.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.