• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kas ir podkāsti? Vairumam vecumā no 18 līdz 29 gadiem tas ir skaidrs

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 19:08, 07.03.2021 1


Vairumam jeb 74% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 29 gadiem ir izpratne, kas ir podkāsti, liecina mārketinga aģentūras BSMS un pētījumu kompānijas "Norstat" veiktā aptauja.


Foto: Youtube

Tajā noskaidrots, ka 51% Latvijas iedzīvotāju šajā vecuma grupā pēdējo sešu mēnešu laikā ir noklausījušies kādu podkāstu.

Divas trešdaļas jeb 66% respondentu vecumā no 18 līdz 29 gadiem klausās podkāstus mājās, bet darbā podkāstus klausīties iecienījuši respondenti vecumā no 30 līdz 39 gadiem (31%). Savukārt ceļā uz un no darbu podkāsti vispopulārākie ir respondentiem vecumā no 40 līdz 49 gadiem (37%).

Vispopulārākais podkāsts Latvijas iedzīvotāju vidū ir "Pāļa bazārs", kuru klausās 33% respondentu vecumā no 18 līdz 29 gadiem. Vairāk nekā puse jeb 52% norādījuši, ka klausās podkāstus, jo tie ir izklaidējoši, savukārt 39% podkāsti sniedz iespēju uzzināt aktualitātes, bet 33% tajos piesaista uzaicinātie viesi.

Vienlaikus tikai 11% respondentu norādījuši, ka viņus apmierina podkāstu piedāvājums latviešu valodā.

BSMS Mārketinga nodaļas direktors Deniss Ševeļovs uzsvēra, ka lokālo podkāstu veiksmi nosaka spēja nodrošināt iesaistošu saturu un auditoriju interesējošus viesus vai ekspertus.

"Lai veidotu populāru aplādi, tai jābūt izklaidējošai un tajā jāpiedalās aktuālai personībai. Taču arī ekspertiem ir iespējas iekarot savu nišu, jo, piemēram, mileniāļu vidū katrs ceturtais klausās aplādes, lai pilnveidotos profesijā. Šeit, protams, ir liela konkurence ar ārzemju saturu, taču tas bieži nav atbilstošs vietējai situācijai, tāpēc klausītāji labprāt izvēlas lokāli radītus podkāstus," sacīja Ševeļovs.

Tiešsaistes aptaujā, kas norisinājās šī gada janvārī, piedalījās 1013 respondenti vecumā no 18-74 gadiem, izlase ir reprezentatīva Latvijas iedzīvotāju (interneta lietotāju) kopumam.

Pēc BSMS sniegtās informācijas, Latvijā kopumā ir ap 140 podkāstu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.