Nosaukti balvas "Zelta mikrofons" nominanti kategorijā "Radio hits"

Kultūra
LETA 12:58, 04.02.2021 0

Uz balvu "Zelta mikrofons" kategorijā "Radio hits" šogad pretendē dziesmas "Dejo vientulību", "Haosā", "Ilgoties man nesanāk", "Laime šī" un "Vasara bez internetiem", aģentūru LETA informēja balvas rīkotāju pārstāve Ilze Pleša.

 
Foto: LETA

Viņa atzīmēja, ka, apkopojot Latvijas radiostaciju atskaites, Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienība (LaIPA) paziņojusi piecas Latvijā radītās dziesmas, kuras šogad pretendē uz Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kategorijā "Radio hits".

Lai noteiktu nominantus, LaIPA apkopojusi datus par dziesmu atskaņojumu Latvijas radiostacijās 2020.gadā. Vērtējot klausītāko radio hitu, vērā ņemtas desmit klausītākās Latvijas radiostacijas: "Radio Skonto", "Latvijas Radio 1", "Latvijas Radio 2", "Rietumu radio", "Radio Star FM", "Radio SWH", "Radio TEV", "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv", "Kurzemes Radio" un "Latgales Radio".

Pēc Plešas paustā, uz "Radio hita" balvu pretendē tie ieraksti, kas ierakstīti, reģistrēti un atskaņoti laika posmā no 2019.gada 2.decembra līdz 2020.gada 1.decembrim. Visvairāk reizes atskaņotās dziesmas pēc to skanēšanas biežuma tiek reizinātas ar radiostaciju reitingiem.

Balstoties uz radiostaciju datiem, LaIPA "Zelta mikrofona" balvai kategorijā "Radio hits" izvirzījusi Intara Busuļa un "Abonementa orķestra", "GG Choir" dziesmu "Dejo vientulību", apvienību "Astro'n'out" un "Sudden Lights" dziesmu "Haosā", dziedātāja Dona dziesmu "Ilgoties man nesanāk", dziedātāju Aijas Andrejevas, Agneses Rakovskas un Kristīnes Pāžes dziesmu "Laime šī" un grupas "Carnival Youth" dziesmu "Vasara bez internetiem".

Pleša norādīja, ka no šī gada nominantiem tikai Dons līdz šim ir godināts kā "Radio hita" laureāts ar dziesmām "Signāls", "Pāriet bailes", "Dieviņš", "Pa ceļam" un "Salauzta sirds". Līdz šim neviens no pārējiem nominantiem nav saņēmis balvu kategorijā "Radio hits".

Šī gada Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta Mikrofons" laureāti tiks noskaidroti 16.martā, kad jau 25.reizi sadarbībā ar LaIPA un Kultūras ministriju, atbalstītāju "Elektrum" un partneri "Vivus.lv" tiks pasniegti "Zelta mikrofoni" aizvadītā gada izcilākajiem Latvijas mūzikas ierakstiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms

Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms, kā arī pabeigts ēkas tehniskais projekts, informē Rīgas Riharda Vāgnera biedrības (RRVB) pārstāvji.

Kultūra Leģendārais Dīters Bolens savā 70. jubilejas tūrē iekļāva Jūrmalu (+VIDEO)

Tieši pateicoties fanu lūgumiem Instagramā, viņš pēc 16 gadu pārtraukuma atgriezās uz skatuves.

Kultūra Luvra varētu piešķirt portretam «Mona Liza» atsevišķu telpu

Pasaules slavenākajam Leonardo da Vinči portretam "Mona Liza" Luvrā varētu atvēlēt atsevišķu telpu, sestdien paziņoja muzeja prezidente.

Kultūra Balvu novada folkloras kopa «‎Upīte» radīja hitu «Žīguļi» (+VIDEO)

"Apzinātas vairāk kā 200 dziesmas un šķiet, ka vēl nav redzamas beigas".

Lasiet arī