• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Policija: šogad Daugavpilī piespiedu kārtā evakuēti 17 auto (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 12:01, 28.10.2024


Īpašniekam pirms transportlīdzekļa izņemšanas no speciālās stāvvietas būs jāsedz visi izdevumi.


Pašvaldības policija pieņem lēmumus par transportlīdzekļu atzīšanu par ilgstoši atstātiem uz ceļa un to evakuēšanu saskaņā ar pašvaldības pilnvarojumu.

Daugavpils pilsētas pašvaldības policija atgādina, ka kopš 2020. gada tā ir pilnvarota veikt uz ceļa ilgstoši atstātu transportlīdzekļu evakuāciju. Kopš šī gada sākuma policisti jau ir uzlīmējuši 201 brīdinājuma uzlīmi un 17 gadījumos pamestie transportlīdzekļi tika evakuēti uz speciālo stāvlaukumu. Vienā no pēdējiem gadījumiem pamesto transportlīdzekli, pirms tas tika evakuēts, pamatīgi izdemolēja nenoskaidrotas personas.

Pašvaldības policija pieņem lēmumus par transportlīdzekļu atzīšanu par ilgstoši atstātiem uz ceļa un to evakuēšanu saskaņā ar pašvaldības pilnvarojumu.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 767 “Noteikumi par transportlīdzekļa piespiedu pārvietošanu un transportlīdzekļa atzīšanu par ilgstoši atstātu uz ceļa”, pašvaldības policija var atzīt transportlīdzekli par ilgstoši atstātu uz ceļa, ja:

–tas novietots stāvēšanai uz ceļa un netiek izmantots ilgāk par pašvaldības noteikto laiku, bet ne mazāk par 45 diennaktīm, ko apliecina brīdinājuma uzlīme uz transportlīdzekļa un tam ir veikta valsts tehniskā apskate;

–tas novietots stāvēšanai uz ceļa, netiek izmantots ilgāk par 15 diennaktīm, ko apliecina brīdinājuma uzlīme uz transportlīdzekļa, un transportlīdzeklim nav veikta valsts tehniskā apskate.

Pēc brīdinājuma uzlīmes piestiprināšanas uz transportlīdzekļa, brīdinājums tiek nosūtīts arī transportlīdzekļa īpašniekam, ja to ir iespējams noskaidrot. Brīdinājumā norādīts, ka transportlīdzeklis jāpārvieto noteiktajā laikā (ja transportlīdzeklim nav tehniskās apskates, tad 15 dienās, ja ir tehniskā apskate – 45 dienās), lai tas netiktu atzīts par ilgstoši atstātu un netiktu piespiedu kārtā pārvietots uz speciālo stāvvietu.

Administratīvais sods par šādu pārkāpumu nav paredzēts, taču, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.767, īpašniekam vai viņa pilnvarotai personai pirms transportlīdzekļa izņemšanas no speciālās stāvvietas būs jāsedz visi izdevumi par tā transportēšanu un glabāšanu.

Ja transportlīdzeklis atrodas stāvvietā vairāk par mēnesi un neviens pēc tā negriežas, stāvvietas īpašnieks var to nodot pārstrādes uzņēmumam utilizācijai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas ECT liek Latvijai samaksāt 650 eiro par pašvaldības policijas veikto aizturēšanu

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) ir atzinusi tiesību uz personisko brīvību pārkāpumu pret Latviju ierosinātajā lietā "Timofejevs pret Latviju", aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Kriminālziņas Policija: neviens no atrastajiem migrantiem nav gājis bojā vardarbīgā nāvē

Neviens no līdz šim Latgalē atrastajiem iespējamiem nelegālajiem imigrantiem nav gājis bojā vardarbīgā nāvē, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē.

Kriminālziņas Atgādina par īpašuma drošību

Valsts policijā saņemta informācija par zādzībām no dārza mājiņām Dienvidkurzemes novadā, Dunikas pagastā. Iedzīvotāji konstatējuši, ka zagļi, atlaužot īpašumus, nozaguši dažādas mantas. Valsts policijā par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi.

Kriminālziņas NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir liegusi pieeju 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī

Sabiedrība Kas jādara autovadītājiem ar «kvēpu filtru», saka eksperts (+VIDEO)

Īpaši modriem jābūt lietotu automašīnu īpašniekiem.

Sabiedrība Kas jāatceras, īrējot automašīnu: PTAC iesaka (+VIDEO)

Pārkāpumu gadījumā var piemērot dubultu sodu - gan administratīvo, gan līgumsodu.

Sabiedrība Latvijā liegs uzturēties Baltkrievijā reģistrētām automašīnām

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz Latvijā liegt uzturēties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem.

Ekonomika Vairākos ielu posmos Rīgā ieviesīs jaunas maksas stāvvietas

Līdz 30.septembrim Rīgā vairākās ielās tiks atvērtas jaunas maksas autostāvvietas, informēja "Rīgas satiksmes" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.