• Severīns,
  • Urzula
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts drošības dienests veicis pārrunas ar naidīgu veikala pārdevēju Rīgā

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 09:08, 21.10.2024


Valsts drošības dienests (VDD) ir veicis pārbaudi saistībā ar sociālās tīklošanās vietnēs izplatītu informāciju par kādas veikala "Postcard.lv" pārdevējas pret latviešiem vērstiem izteikumiem un atteikšanos apkalpot klientus latviešu valodā, aģentūru LETA informēja VDD.


Foto: VDD

VDD skaidro, ka 18.oktobra vakarā sociālās tīklošanās vietnēs plašu rezonansi izraisīja informācija par gadījumu, kad kāda veikala "Postcard.lv" pārdevēja atteikusies apkalpot klienti latviešu valodā un naidīgi izteikusies par latviešu tautu. Saskaņā ar klientes rakstīto, pārdevēja runājusi krievu valodā, izturējusies agresīvi un norādījusi, ka tas ir "krievu veikals".

Reaģējot uz šo informāciju, VDD sāka apstākļu noskaidrošanu. Dienests identificēja pārdevēju un 19.oktobrī ar viņu veica preventīvas pārrunas, brīdinot, ka par darbībām, kas vērstas uz nacionālā naida vai nesaticības izraisīšanu, var tikt piemērota kriminālatbildība.

Tāpat VDD amatpersonas veica pārrunas gan ar konkrētā veikala, gan tirdzniecības centra, kur veikals atrodas, vadību. Veikala un tirdzniecības centra vadība apliecināja, ka tiks veikti iekšēji pasākumi līdzīgu incidentu novēršanai.

Sieviete "Facebook" raksta, ka apmeklējusi "Postcard.lv" veikalu tirdzniecības centrā "Mols", Rīgā.

Veikals pieder SIA "5WAY". Informācija "Firmas.lv" liecina, ka uzņēmums reģistrēts 2012.gada jūnijā. Tā pamatkapitāls ir 2800 eiro, bet īpašnieki Jēkabs Gūtmanis (42%), Tatjana Šmukste (8%) un Elīna Omeļinska (50%). 2023.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 8673 eiro, bet peļņa 1373 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Vairāk nekā puse Latvijas jauniešu ir saskārušies ar dziļviltojumiem (+VIDEO)

Tie var tikt pielietoti arī maldinošiem mērķiem, piemēram, lai izplatītu nepatiesu informāciju par kādu personu.

Kriminālziņas Par meitenes noslepkavošanu, izmetot viņu pa logu, piespriež 15 gadu cietumsodu

Vidzemes apgabaltiesa Valmierā atstājusi negrozītu Rīgas pilsētas tiesas spriedumu, ar kuru divus vīriešus atzina par vainīgiem jaunas meitenes noslepkavošanā, izmetot viņu pa logu, piespriežot viņiem 15 gadu cietumsodus un uzliekot pienākumu izmaksāt mirušās jaunietes mātei ap 100 000 eiro kompensāciju.

Kriminālziņas Par gājēju sabraukšanu un traumēšanu piespriež septiņu gadu cietumsodu

Zemgales rajona tiesa kādam autovadītājam par gājējas sabraukšanu un vēl vienas gājējas traumēšanu piespriedusi septiņu gadu cietumsoda.

Kriminālziņas Rēzeknes pusē par narkotiku tirgošanu aizturētas trīs personas

Pagājušajā nedēļā Rēzeknes pusē par narkotiku tirgošanu likumsargi aizturējuši trīs personas, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Lasiet arī

Sabiedrība VDD atradis Krievijas propagandas vēstījumus LTV priekšvēlēšanu debatēs

Likumsargi ir pievērsuši uzmanību vairāku Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidātu publiskajiem izteikumiem, tostarp, Latvijas Televīzijas (LTV) priekšvēlēšanu debatēs.

Sabiedrība VDD regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai

Ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju un riskus, Valsts drošības dienests (VDD) regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai, aģentūrai LETA atzina dienestā, komentējot, vai ir izdarījis kādus secinājumus pēc Slovākijas premjera Roberta Fico sašaušanas.

Kriminālziņas Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Šā gada 13. maijā Valsts drošības dienests (VDD) aizturēja divas personas aizdomās par neizpaužamu ziņu vākšanu nolūkā tās nodot Krievijas specdienestiem, ziņo VDD.

Sabiedrība VDD: Krievijas specdienesti Latvijas valstspiederīgos vervē Telegramā

Krievijas specdienesti aizvien biežāk Latvijas valstspiederīgos kaitniecisku darbību veikšanai Latvijā vervē saziņas platformā "Telegram", atzina Valsts drošības dienestā (VDD).