Robežsardze: bēgšanas laikā cietuši četri mikroautobusā vestie migranti

Kriminālziņas
LETA 15:35, 08.10.2024 0

Šodien Aizkraukles novadā aizturēto nelegālo imigrantu un viņu pārvadātāju vajāšanu tiesībsargi sāka pie robežas Silenē, pastāstīja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts, atzīmējot, ka bēgšanas laikā cietuši četri mikroautobusā vestie migranti.

 
Foto: Valsts policija

Ar viltoto policijas trafarējumu nokrāsotā mikroautobusa vajāšana sākusies īsi aiz robežas, Silenes robežkontroles punkta apkārtnē. Vajāšanas laikā piesaistīta Valsts policija, līdz Aizkraukles novadā, sašaujot auto riepas, izdevies to apturēt.

Starp aizturētajiem ir vairāki desmiti nelegālo migrantu un divi viņu pārvadātāji, tostarp, pašlaik aizturēts jau ir arī vīrietis, kura meklēšanā policija bija lūgusi sabiedrības palīdzību. Viens no pārvadātājiem ir Baltkrievijas pilsonis.

Četras personas, kuras nelikumīgi šķērsoja robežu, aizturēšanas rezultātā ir guvušas miesas bojājumus, un izsauktie mediķi viņus nogādāja slimnīcā, apliecināja Pujāts.

"Šo var uzskatīt par nopietnu gadījumu no tāda viedokļa, ka izmantota viltota policijas automašīna, pārvadātāji kaut kādā veidā uzdevušies par valsts amatpersonām un agresīvā braukšana apdraudēja citus satiksmes dalībniekus. Šāda rīcība ir liela nekaunība," uzsvēra robežsardzes priekšnieks.

Pēc Pujāta vārdiem, visa valsts austrumu robeža nav simtprocentīgi apsargājama un "atsevišķiem imigrantiem" tomēr izdodas nokļūt Latvijā. "Neraugoties uz to, ka valsts austrumu robežas stiprināšanā ir ieguldīti lieli resursi, pie katra koka robežsargu nav iespējams nolikt, turklāt līdz galam nav pabeigta visa tehnoloģiskā infrastruktūra uz robežas," sacīja Pujāts.

Pujāts uzsvēra, ka pēdējās trīs dienas uz robežas ar Baltkrieviju atkal ir pieaudzis nelegālās imigrācijas spiediens. Vienlaikus vērojams, ka samazinās imigrantu centieni šķērsot Baltkrievijas-Polijas robežu, līdz ar to šie cilvēki atkal varētu būt novirzīti uz Latviju līdzīgā situācijā kā pagājušā gadā. "Viņi līdz ziemas sākumam varētu vairāk iespringt, lai nokļūtu Latvijā, jo objektīvi ziemas apstākļos pārvietošanās ir apgrūtināta," uzsvēra Pujāts.

Jau ziņots, ka Valsts policija sadarbībā ar Valsts robežsardzi šorīt spraigā operācijā, izsludinot speciālo plānu "Slazdi", veicot vajāšanu no Baltkrievijas-Latvijas valsts robežas, aizturējusi vairākus desmitus nelegālo migrantu un to pārvadātājus, kuri noziedzīgajām darbībām izmantojuši transportlīdzekli ar atdarinātu policijas identitātes krāsojumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Sestdien sešiem dzērājšoferiem konfiscēti transportlīdzekļi

Sestdien pie stūres alkohola reibumā pieķerti 15 šoferi, no tiem lielākā daļa bija stiprā reibumā.

Kriminālziņas Policija Alūksnes pusē uzgājusi narkotiku glabātavu; aizturēti vairāki cilvēki

Valsts policijas darbības Alūksnes pusē saistītas ar starptautiskas organizētas grupas, proti, narkomafijas, noziedzīgu darbību apkarošanu Latvijas teritorijā, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Alūksnes pusē policija veikusi vērienīgu operāciju, bet detaļas neatklāj

Alūksnes pusē Valsts policija veikusi vērienīgu operāciju, taču notikušā detaļas pagaidām neatklāj.

Kriminālziņas No tirdzniecības centra Rēzeknē evakuējas 40 cilvēki

Piektdien ap pusdienlaiku degoša boilera dēļ no tirdzniecības centra Rēzeknē evakuējušies 40 cilvēki, noskaidroja aģentūra LETA.

Lasiet arī

Sabiedrība Robežsardze veikusi pārbaudes 55 Krievijas pilsoņu dzīvesvietās

Robežsardze pagājušajā piektdienā veikusi pārbaudes 55 Krievijas pilsoņu dzīvesvietās, kuriem no pērnā gada 3.septembra nav tiesiskā statusa Latvijā.

Sabiedrība Robežsargus šogad plānots nodrošināt ar NBS formām

Robežsargus šogad plānots nodrošināt ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) formām, aizsardzības nozares portāla "sargs.lv" rīkotajā tiešsaistes diskusijā par Latvijas austrumu robežas stiprināšanu atklāja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Kriminālziņas Atkal pieķerti 85 nelikumīgi Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsotāji

Ceturtdien Valsts robežsardze novērsusi 85 mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informēja robežsardzē.

Kriminālziņas Robežsardze: Nedēļā pat 10 kriminālprocesi par nelegālās migrācijas organizēšanu

Valsts robežsardze vidēji nedēļā sāk astoņus līdz desmit kriminālprocesus par nelegālās migrācijas organizēšanu gan par cilvēku pārvešanu pāri Latvijas robežai, gan par transportēšanu tālāk uz Eiropu, šorīt LTV "Rīta panorāmā" informēja robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.