• Aina,
  • Anete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Interpols lūdz sabiedrības palīdzību 46 mirušu sieviešu identificēšanai

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 08:35, 08.10.2024


Interpols otrdien sācis jaunu kampaņu, lai identificētu 46 sievietes, kuru mirstīgās atliekas atrastas Eiropā un kuru lietas joprojām nav atrisinātās.



Lielākā daļa no šīm sievietēm ir "nogalinātas vai mirušas aizdomīgos vai neizskaidrotos apstākļos", un dažas no lietām ir vairākus gadu desmitus senas.

Iniciatīva balstīta uz Interpola 2023.gadā sākto aicinājumu "Atpazīsti mani", lai identificētu 22 mirušas sievietes. Šīs kampaņas ietvaros no sabiedrības tika saņemti aptuveni 1800 ziņojumu.

Tagad iniciatīva paplašināta, iekļaujot tajā ilgstoši neatrisinātas lietas no Beļģijas, Vācijas un Nīderlandes, kā arī neizskaidrotus nāves gadījumus no Francijas, Itālijas un Spānijas, kas iniciatīvā iesaistījušās nesen.

"Pat vismazākā informācija var būt ļoti svarīga, lai palīdzētu atrisināt šīs "aukstās" lietas," norādīja Interpola vadītājs Jirgens Štoks.

Pagājušā gada novembrī, pateicoties kampaņai "Atpazīsti mani", tika identificēts pirms 31 gada kādā Beļģijas upē atrastas noslepkavotas sievietes līķis. Atklājās, kā tā ir Lielbritānijas pilsone Rita Robertsa. Viņas identitāti izdevās noteikt, pateicoties tetovējumam, ko atpazina kāds ģimenes loceklis Lielbritānijā.

Interpols publicē sieviešu seju attēlus, kā arī attēlus ar tādiem priekšmetiem kā rotaslietas un apģērbs, kas tika atrasti pie mirušajām.

"Mūsu kampaņas "Atpazīsti mani" mērķis ir vienkāršs. Mēs vēlamies identificēt mirušās sievietes, sniegt atbildes ģimenēm un nodrošināt taisnīgumu upuriem," norādīja Štoks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Alūksnes pusē policija veikusi vērienīgu operāciju, bet detaļas neatklāj

Alūksnes pusē Valsts policija veikusi vērienīgu operāciju, taču notikušā detaļas pagaidām neatklāj.

Kriminālziņas No tirdzniecības centra Rēzeknē evakuējas 40 cilvēki

Piektdien ap pusdienlaiku degoša boilera dēļ no tirdzniecības centra Rēzeknē evakuējušies 40 cilvēki, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Policija pie Kokneses aiztur vairāk nekā 300 kilogramus hašiša

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar Nodokļu un muitas lietu prokuratūru 2.oktobrī aizturēja organizētas noziedzīgās grupas dalībniekus, kuri speciāli izveidotā kravas automobiļa slēpnī izvešanai uz Krieviju pārvietoja vairāk nekā 300 kilogramus narkotiskās vielas - hašiša, informēja VID pārstāvji.

Kriminālziņas Tiesa piemērojusi 10 500 eiro sodu sievietei par Krievijas agresijas slavināšanu

Rīgas pilsētas tiesa piemērojusi 10 500 eiro sodu kādai sievietei par uzbrukumu policistam un Krievijas agresijas slavināšanu, liecina publiski pieejamais spriedums.

Lasiet arī

Kriminālziņas Par viesnīcas administratora noduršanu Rīgā aizturēts ārvalstu pilsonis

Valsts policija (VP) aizturējusi vīrieti, kurš kādā Rīgas hostelī sadūra iestādes darbinieku.

Kriminālziņas Pie iespējamiem policista slepkavības gatavotājiem atrasti 17 kg marihuānas

Likumsargi pie Valsts policijas amatpersonas Romāna Jašina iespējamiem slepkavības gatavotājiem atraduši 17 kilogramus marihuānas, šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un policijas formas tērpu elementus, noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apsūdz divus pusaudžus par dubultslepkavību Rēzeknē

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēti divi 16 gadus veci jaunieši par divu vīriešu slepkavību, apzinoties, ka noslepkavotie atrodas bezpalīdzības stāvoklī.