Vairākas skolas saņēmušas draudu e-pastus

Kriminālziņas
LETA 08:43, 02.09.2024 0

Vairākas skolas šorīt, pirmajā jaunā mācību gada dienā, saņēmušas "zema riska līmeņa draudu" e-pastus, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

 
Foto: LETA

Īsi pirms plks.8 saņemta informācija no vairākām izglītības iestādēm, kur saņemti draudu e-pasti krievu valodā. Izsūtīti vairāk nekā 200 e-pasti ar sprādziena draudiem - tie ir "zema līmeņa riska draudu" e-pasti, skaidroja Ruks. Valsts policija saziņā ar izglītības iestādēm informē par rīcības algoritmiem, sastopoties ar šādām skituācijām. Draudu ziņojumus saņēmušas skolas visos novados.

Līdzīgas situācijas piedzīvotas arī pērn rudenī, kad daudzas skolas saņēma draudu e-pastus. Ruks uzsvēra, ka tas ir "ne mūsu valstī" organizēts hibrīduzbrukums". Patlaban tiem noskaidrots, no kuras valsts uzbrukums īstenots.

Ruks mudināja nekrist panikā, un patlaban evakuācija nav nepieciešama, jo reāli draudi nepastāv un bērnus var laist uz skolu.

Papildus tam Ruks uzsvēra, ka katru gadu jaunāmācību gada sākums ir arī drosības jautājums. Vecākiem ar bērniem būtu āpārrunā dažādi ar drošību saistīti jautājumi, tostarp virtuālajā vidē. Vecākiem tāpat jāparūpējas par atvases drošību satiksmē, piemēram, nodrošinot ķiveres bērniem, kas brauc ar velosipēdu, pastāstot, kā pareizi šķērsot ielu utt., pauda Ruks.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Lasiet arī

Sabiedrība CSP: Pēc vidusskolas beigšanas mācības neturpina teju 40% jauniešu

Pagājušajā gadā mācības neturpināja 36,9% vidusskolas absolventu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Sabiedrība Vidusskolēniem sākas centralizēto eksāmenu sesija

Ar vidusskolas augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinībās šodien sāksies valsts pārbaudes darbu sesija.

Sabiedrība Valmieras skolēni uzsāka nodarbības jaunajā sporta zālē (+VIDEO)

Vidusskolai - attīstības centram ir arī būtiska nozīme bērnu ar dzirdes traucējumiem izglītošanā.

Interesanti fakti Pētījums: Vairumam vecāku skolas izvēlē bērnam būtiska ir tās atrašanās vieta

Izvēloties skolu bērnam, 63% vecāku ir svarīgi, lai tā būtu pēc iespējas tuvāk mājām vai darbavietai, liecina pētījums par vecāku gaidām skolas izvēlē.