• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Prokuratūra: robežsardzes amatpersonas slepkavība bijusi pasūtīta par 7000 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 22:24, 28.08.2024


Daugavpilī 2020.gadā paredzētā robežsardzes kriminālizmeklēšanas dienesta amatpersonas slepkavība prokuratūras ieskatā bijusi pasūtīta par 7000 eiro.


Foto: LETA

Latgales tiesas apgabala prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā 1990.gadā dzimis Latvijas pilsonis apsūdzēts par to, ka organizētā grupā mēģināja tīši prettiesiski nonāvēt citu personu sakarā ar to, ka cietušais izpildīja savus dienesta pienākumus, ziņo prokuratūra.

Turklāt persona apsūdzēta arī par to, ka neatļauti iegādājās un glabāja narkotiskās vielas lielā apmērā bez nolūka tās realizēt, kā arī par to, ka izdarīja sevišķā veidā veicamo operatīvās darbības pasākumu traucēšanai speciāli radītu un pielāgotu ierīču aprites aizliegumu pārkāpšanu.

Saskaņā ar apsūdzību Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta amatpersona pārtrauca kādas šajā pirmstiesas kriminālprocesā nenoskaidrotas personas jeb slepkavības pasūtītāja prettiesiskas darbības, kas saistītas ar akcīzes preču nelikumīgu apriti.

Lai amatpersona turpmāk neliktu šķēršļus akcīzes preču nelikumīgai apritei un to ievešanai Latvijas muitas teritorijā, pasūtītājam radās nodoms prettiesiski tīši noslepkavot minēto amatpersonu.

Lai sekmīgi īstenotu noziedzīgo nodarījumu, pasūtītājs izveidoja organizētu grupu, kuras sastāvā iesaistīja apsūdzēto, divus Ukrainas pilsoņus, vienu Lietuvas pilsoni un citas šajā kriminālprocesā nenoskaidrotas personas, nosakot šīm personām noteiktus pienākumus.

Slepkavības pasūtītājs ar citu personu starpniecību Ukrainā sameklēja nozieguma izpildītājus, kuri piekrita par 7000 eiro veikt slepkavību, savukārt apsūdzētais piekrita izpildīt pasūtītāja un citu personu uzdevumus, kas saistīti ar Izpildītāju noziedzīgo darbību koordinēšanu Latvijas teritorijā, nodrošinot šīs personas ar transportlīdzekli, uzturēšanās vietām, naudu un noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas priekšmetiem - celtnieka apģērbu, veserim līdzīgu priekšmetu un asaru gāzes balonu.

Plānotais noziegums līdz galam netika izpildīts no Izpildītāju gribas neatkarīgu iemeslu dēļ. Uzbrukuma rezultātā cietušajam tika nodarīti miesas bojājumi, kas ir pieskaitāmi pie viegliem miesas bojājumiem un maznozīmīgiem miesas bojājumiem.

Turklāt apsūdzētais savā valdījumā esošajā garāžā bez nolūka realizēt glabāja sešas neatļauti iegādātas stikla pudelītes ar zaļganbrūnas krāsas eļļainu vielas maisījumu ar nogulsnēm, kas satur dronabinolu - augu valsts produktu ar narkotisku iedarbību, kas pielīdzināms aizliegtām sevišķi bīstamās narkotiskām vielām, kā arī rūpnieciski izgatavotu ierīci, kas izmantojama mobilo sakaru, Wi-Fi un GPS signālu slāpēšanai un bloķēšanai.

Attiecībā pret izpildītājiem - diviem Ukrainas pilsoņiem - kriminālprocess atrodas Ukrainas tiesībaizsardzības iestāžu lietvedībā. Izmeklēšana turpinās arī pret minēto Lietuvas pilsoni, kuram patlaban ir aizdomās turētā statuss.

Jau ziņots, ka Daugavpilī 2020.gada 6.novembra rītā tika mēģināts noslepkavot robežsargu. Kad 1973.gadā dzimušais robežsargs devies uz darbu, viņam uzbrukušas divas neatpazītas personas. Uzbrucēji pielietojuši asaru gāzi un ar āmuram līdzīgu priekšmetu vairākas reizes iesituši pa cietušā galvu un ķermeni.

Vīrietim izdevās izrauties no uzbrucējiem un izsaukt medicīnisko palīdzību.

Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts vairākus mēnešus pēc nozieguma Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā paziņoja, ka noziedznieki mēģinājuši nogalināt vienu no labākajiem kriminālizmeklēšanas jomā nodarbinātajiem robežsargiem. Šis darbinieks ir bijis iesaistīts organizētās cigarešu kontrabandas apkarošanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Lasiet arī

Kriminālziņas Eiropas Prokuratūra izmeklē 15 «zemnieku lietas»

Eiropas Prokuratūras (EPPO) patlaban izmeklē 15 lietas, kurās ir notikusi lauksaimniecībai paredzēto valsts budžeta līdzekļu iespējama izkrāpšana, svētdienas vakarā ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Kriminālziņas Vīrietim par prokurores telefona nozagšanu piemēro cietumsodu

Rīgas pilsētas tiesa kādam vīrietim par prokurores telefona nozagšanu prokuratūras telpās piemērojusi cietumsodu, liecina publiski pieejamais tiesas lēmums.

Sabiedrība Ģenerālprokuratūras ēkas atjaunošanai plānots piešķirt papildu 8,42 milj. eiro

Ģenerālprokuratūras ēkas atjaunošanai Kalpaka bulvārī 6, Rīgā, plānots piešķirt papildu finansējumu 8,42 miljonu eiro apmērā, liecina Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais un saskaņošanai valdībā iesniegtais rīkojuma projekts.

Sabiedrība Advokāti rosinās Tieslietu padomi vērtēt ģenerālprokurora rīcību

Latvijas Zvērinātu advokātu padome (ZAP) vērsīsies Tieslietu padomē un aicinās veikt pārbaudi par ģenerālprokurora Jura Stukāna izteiktajiem pārmetumiem Jēkabpils novadā nogalinātās sievietes juristei, aģentūrai LETA pastāstīja padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.