• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas centrā par Ukrainas karoga noraušanu aizturēti divi cilvēki

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 13:14, 14.08.2024


Valsts policija (VP) 9.augustā aizturēja vīrieti un jaunieti, kuri Rīgā, Krišjāņa Barona ielā, bija norāvuši Ukrainas karogu, kā arī bojāja karoga kāta turētāju.


Foto: LETA

VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde par notikušo sākusi kriminālprocesu. Tajā pašā dienā likumsargi aizturēja divas personas - 1970.gadā dzimušu vīrieti un 2006.gadā dzimušu jaunieti.

Veicot kratīšanu 2006.gadā dzimušā jaunieša dzīvesvietā, tika atrasts nelikumīgi glabāts šaujamierocim līdzīgs priekšmets, munīcija, Krievijas karogi un medikamenti.

Abas personas iepriekš jau ir sodītas. 1970.gadā dzimusī persona iepriekš sodīta par tīšas mantas bojāšanu, taču 2006.gadā dzimušais jaunietis iepriekš sodīts par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 78.panta otrās daļas, proti, par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai draudiem vai, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas ECT liek Latvijai samaksāt 650 eiro par pašvaldības policijas veikto aizturēšanu

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) ir atzinusi tiesību uz personisko brīvību pārkāpumu pret Latviju ierosinātajā lietā "Timofejevs pret Latviju", aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Kriminālziņas Policija: neviens no atrastajiem migrantiem nav gājis bojā vardarbīgā nāvē

Neviens no līdz šim Latgalē atrastajiem iespējamiem nelegālajiem imigrantiem nav gājis bojā vardarbīgā nāvē, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē.

Kriminālziņas Atgādina par īpašuma drošību

Valsts policijā saņemta informācija par zādzībām no dārza mājiņām Dienvidkurzemes novadā, Dunikas pagastā. Iedzīvotāji konstatējuši, ka zagļi, atlaužot īpašumus, nozaguši dažādas mantas. Valsts policijā par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi.

Kriminālziņas NEPLP liedz piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir liegusi pieeju 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī