• Bruno,
  • Telma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par šaudīšanos pa briežiem no džipa piespriež lielu sodu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 10:40, 30.07.2024


Kurzemes rajona tiesa Kuldīgā 29.jūlijā bijušos medniekus Mārtiņu Karlsonu un Kasparu Ķudu ir atzinusi par vainīgiem apsūdzībās par pārkāpumiem, 2023.gada decembrī no džipa šaujot pa staltbriežiem, piespriežot viņiem pusotru gadu nosacītu cietumsodu ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem un liekot kompensēt valstij zaudējumus par diviem nošautajiem staltbriežiem 11 160 eiro apmērā, raksta "Latvijas Avīze".



Minētais gadījums izraisīja plašu sabiedrības sašutumu pēc tam, kad nofilmētās izdarības tika publicētas sociālajos tīklos. Apsūdzētie jau bija panākuši vienošanos ar prokuroru par sodu, taču tiesnese Anita Simsone vēlējās lietas izskatīšanu sēdē. Beigās gan tiesa piesprieda tādu pat sodu, par kādu bija panākta vienošanās.

Kā bija teikts apsūdzībā, 2023.gada 9. decembrī Saldus novada Jaunlutriņu pagastā likumīgu mednieku kluba "Jaunmuižas mežrags" dzinēju medību laikā Karlsons un Ķuda personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās veica nelikumīgas medības, izmantojot aizliegtus un bīstamus paņēmienus un radot būtiskus kaitējumus. Abi redzot, ka staltbriežu bars virzās uz autoceļa Ventspils–Saldus pusi, "patvaļīgi, neinformējot medību vadītāju, pameta mastu un uzsāka staltbriežu vajāšanu ar džipu". Pie stūres sēdies Ķuda, bet Karlsons ar bisi apsēdies aiz muguras vadītājam.

Pamanot pa lauku skrienošo staltbriežu baru, Ķuda pēc Karlsona norādes pielāgojis džipa braukšanas ātrumu zvēru baram un iebraucis pretējā braukšanas joslā. Ignorējot, ka uz autoceļa ir aktīva transporta līdzekļu kustība un ka aiz zvēru bara uz cita ceļa atrodas braucošs automobilis, Karlsons pa atvērtu logu izdarījis ne mazāk kā divus mērķtiecīgus šāvienus pa zvēriem. Turklāt vēlāk automobilis sadūries ar staltbriežu baru. Rezultātā tika nelikumīgi nomedīta staltbriežu govs un teļš.

Tiesā abi vīrieši vainu atzina un nožēloja, solīja vairs neko tamlīdzīgu nedarīt. Abi vīrieši izslēgti no medību kluba, katrs arī administratīvi sodīti ar 250 eiro par medību noteikumu pārkāpumiem un sodus samaksājuši.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Pļavniekos ierobežots plašais ugunsgrēks koka angārā (VIDEO)

Rīgā, Pļavniekos, piektdien ierobežots plašais ugunsgrēks koka angārā, VS.LV informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas SKT prokurors: Putins galu galā tiks tiesāts

Starptautiskās krimināltiesas (SKT) galvenais prokurors Karims Hans intervijā raidorganizācijai BBC paudis uzskatu, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins galu galā tiks tiesāts un ieraudzīs tiesas zāli no iekšpuses.

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Lasiet arī