• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Diennaktī pieķerti 16 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 14:26, 21.07.2024


Uz Latvijas autoceļiem pagājušajā diennaktī pieķerti 16 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā, kā arī viens transportlīdzekļa vadītājs pieķerts par braukšanu narkotisko vielu iespaidā, informē Valsts policija.


Foto: LETA

Par braukšanu reibumā deviņi transportlīdzekļu vadītāji pieķerti Rīgas reģionā, trīs Vidzemē, divi Kurzemē un pa vienam Latgalē un Zemgalē. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā autobraucējs pieķerts Kurzemē.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi. Vienlaikus par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un braukšanu narkotisko vielu iespaidā sākti 12 kriminālprocesi. Automašīnas konfiskācija tiks piemērota četros gadījumos.

Pagājušajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem pieķerti kopumā 245 atļautā braukšanas ātruma pārsniedzēji, tostarp Vidzemē - 92, Kurzemē - 83, Latgalē - 58, Rīgas reģionā - septiņi, bet Zemgalē - pieci.

Tāpat pieci transportlīdzekļu vadītāji pieķerti par agresīvu braukšanu, tostarp trīs Kurzemē, viens Vidzemē un viens Zemgalē.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemti 450 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tostarp Vidzemē fiksēti 139 administratīvie pārkāpumi, bet Kurzemē - 114.

Jau vēstīts, ka 2022.gada novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Sestdien Latvijā pieķerti 11 dzērājšoferi

Sestdien Latvijā pieķerti 11 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, bet trīs autovadītāji - narkotisko vielu reibumā.

Kriminālziņas Līgo dienā pie stūres pieķerti 20 dzērājšoferi

Līgo dienā Latvijā aizturēti 20 dzērājšoferi un viens vadītājs narkotisko vielu iespaidā, informēja Valsts policija.

Kriminālziņas Sestdien Latvijā pieķerti 18 dzērājšoferi

Sestdien Latvijā pieķerti 18 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, bet divi autovadītāji - narkotisko vielu reibumā, informēja Valsts policija.

Kriminālziņas Diennakts laikā uz Latvijas autoceļiem apturēti astoņi piedzērušies šoferi

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija uz Latvijas ceļiem apturējusi astoņus automašīnu vai motociklu vadītājus alkohola reibumā, liecina policijas apkopotā informācija.