• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jaunieši par narkotiku lietošanu vairs netiktu krimināli sodīti

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 13:43, 17.07.2024


Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) atbalsta ieceri dekriminalizēt narkotiku lietošanu jauniešu vidū.


Foto: Valsts policija

Trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču Siliņa žurnālistiem atzīmēja, ka viņa, iepriekš esot labklājības ministres amatā, šādu lūgumu bija izteikusi Narkotiku apkarošanas padomē, kuru vada Veselības ministrija (VM). Un VM jau esot akceptējusi Tieslietu ministrijas izstrādātu priekšlikumu, kas paredz, ka jaunieši par narkotiku lietošanu vairs netiktu krimināli sodīti.

Premjere ir pārrunājusi ar atbildīgajiem ministriem, un šādai iniciatīvai esot atbalsta, norādīja Siliņa.

''Visi saprot, cik bīstami ir tas, ka jaunieši bailēs no krimnālatbildības neziņo neatliekamajiem dienestiem vai, ja draugi slēpj narkotiku lietošanas faktu, tādējādi varam zaudēt jauniešus,'' sacīja Ministru prezidente, uzsverot, ka tas neattiecas uz narkotiku glabātājiem, organizētājiem, kriminālām autoritātēm - tiem pienākas kriminālā atbildība un pienācīgs sods.

Siliņa vēlas, lai arī Bērnu lietu sadarbības padome iesaistās minēto jautājumu risināšanā, jo jauniešiem ir nepieciešami rehabilitācijas pakalpojumi.

''Šādiem jauniešiem bieži vien narkotiku lietošana nav izklaide, bieži vien viņi to dara, jo nāk no sociāli nelabvēlīgām ģimenēm, bieži vien atrodas aprūpes iestādēs,'' teica premjere, akcentējot, ka iniciatīva ir dienaskārtībā.

Siliņa pauda cerību, ka izdosies sabiedrībai izskaidrot, kāpēc ir nepieciešams dekriminalizēt narkotiku lietošanu jauniešu vidū. ''Tā nav narkotiku risku noņemšana, tieši otrādāk - mēs vēlamies palīdzēt jauniešiem, kuri savas muļķības pēc to dara, dodot iespēju, nevis ieliekot viņu sodu institūcijā,'' uzsvēra Ministru prezidente.

Valsts prezidents piekrīt un atbalsta to, ka jauniešiem, kuri lieto narkotikas, kriminālatbildība nebūtu piemērojama. Taču tie, kuri organizē narkotiku tirdzniecību, pārdod un ir atbildīgi par to, ka jaunieši tās saņem, kriminālsodi būtu saglabājami, uzskata Rinkēvičs.

Prezidenta ieskatā, jaunieši nav plaši informēti par Krimināllikumu, un VM paziņojums, ka jau šobrīd pastāv atbrīvojumi no kriminālatbildības, nav jauniešiem zināms.

''Ziņa, ka, ja tu lieto, tev ir problēmas, sauc ārstus, tev nekas par to nebūs - ir pareizs virziens,'' sacīja Rinkēvičs, vienlaikus uzsverot, ka ir jāstrādā pie tā, lai jauniešiem skaidrotu narkotiku postu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī

Sabiedrība Par amfetamīna iegādāšanos piemēro trīs gadu un divu mēnešu cietumsodu

Kurzemes rajona tiesa par amfetamīna neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu apsūdzētajam piemērojusi trīs gadu un divu mēnešu reālu brīvības atņemšanu.

Kriminālziņas Par marihuānas glabāšanu vīrietim un sievietei piespriež trīs gadus cietumā

urzemes rajona tiesa par marihuānas glabāšanu Dundagā kādam vīrietim un sievietei piespriedusi trīs gadus cietumā.

Kriminālziņas Svētdien par braukšanu alkohola vai narkotiku reibumā sodīti 20 šoferi

Svētdien par braukšanu alkohola vai narkotiku reibumā sodīti 20 šoferi, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Kriminālziņas Pagājušajā gadā policija atklājusi 18 marihuānas audzētavas

Pagājušajā gadā Valsts policija (VP) atklājusi 18 marihuānas audzētavas, kas ir par vienu audzētavu vairāk nekā gadu iepriekš, liecina VP apkopotā informācija.