• Alens,
  • Jorens,
  • Žanis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apsūdz bijušo Rīgas domes departamenta pienākumu izpildītāju Vaivodu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 21:33, 16.07.2024


Prokuratūra par kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu uzrādījusi apsūdzību bijušajam Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta pienākumu izpildītājam Jānim Vaivodam.


Foto: LETA

Neminot personas vārdu, prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka apliecināja, ka divām personām apsūdzība uzrādīta par kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu. Kā rakstīja LETA, bez Vaivoda otra persona ir uzņēmējs Pāvels Tomiļins.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jūnija beigās nodeva prokuratūrai kriminālprocesu, kurā ieguva pierādījumus tam, ka bijušais Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, iespējams, pēc uzņēmēja iniciatīvas piedāvāja kukuli lielā apmērā Satiksmes ministrijas (SM) amatpersonai apmaiņā pret labvēlīga lēmuma pieņemšanu kukuļa piedāvātāja interesēs.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka uzņēmēja pārstāvētais uzņēmums, kas specializējas nekustamo īpašumu darījumu jautājumos, iegādājās divus no 22 zemesgabaliem Rīgas lidostas teritorijā, kurus tajā brīdī nebija iespējams ierakstīt zemesgrāmatā, jo SM nebija atteikusies no nodoma iegūt šīs zemes valsts īpašumā, informēja KNAB.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka pēc uzņēmēja iniciatīvas bijušais Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs, iespējams, izteica 50 000 kukuļa piedāvājumu SM valsts amatpersonai. Kukuļa piedāvājuma mērķis bija panākt, lai šī valsts amatpersona nodrošinātu, ka ministrija atsakās no pirmpirkuma tiesībām attiecībā uz lidostas teritorijā esošajiem zemesgabaliem.

Pirmstiesas izmeklēšanas rezultātā KNAB rosināja Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītāju un uzņēmēju par kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu.

Tāpat KNAB rosināja prokuratūrai turpināt pirmstiesas izmeklēšanas laikā sākto piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanas procesu pret uzņēmumu, kura interesēs noziedzīgais nodarījums īstenots.

Par šāda noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tiesa var piemērot iesaistītajām personām brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai arī tiesības ieņemt noteiktu amatu līdz pieciem gadiem. Savukārt uzņēmumam - likvidāciju, tiesību ierobežošanu, mantas konfiskāciju vai naudas piedziņu.

Kriminālprocesu KNAB sāka 2024.gada 8.janvārī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Iespējamais policista slepkavības gatavotājs Babenko pametis Latviju - LTV

Par advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavību tiesājamā uzņēmēja Aleksandra Babenko dēls Artjoms Babenko, kurš tiek turēts aizdomās par augsta ranga policista Romāna Jašina slepkavības gatavošanu, pēc atbrīvošanas no apcietinājuma izbraucis no Latvijas uz Baltkrieviju, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "de facto".

Kriminālziņas Sestdien ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Sestdien Latvijā reģistrēti 104 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 11 cilvēki, informē Valsts policijā.

Kriminālziņas Ķīlnieku krīze kolonijā Krievijā beidzas ar trim ieslodzīto nošaušanu

Krievijas Nacionālā gvarde paziņojusi, ka nogalinājusi trī ieslodzītos, kas kolonijā Nr.19 Volgogradas apgabalā bija sagrābuši gūstā ieslodzījuma vietas darbiniekus.

Kriminālziņas Krievijā ieslodzītie sagrābuši par ķīlniekiem kolonijas darbiniekus

Volgogradas apgabalā vienā no ieslodzījuma vietām ieslodzītie sagrābuši par ķīlniekiem kolonijas darbiniekus, piektdien paziņojis Krievijas Federālais sodu izpildes dienests (FSIN).

Lasiet arī

Sabiedrība Vai tev ir partneris? Norādi deklarācijā!

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs brīdina.

Sabiedrība Kariņa lidojumu krimināllietā divām personām noteiktas «tiesības uz aizstāvību»

Kriminālprocesā par iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) komandējumos patlaban tiek vērtētas divu personu darbības un tām noteikts statuss "tiesības uz aizstāvību", noskaidroja aģentūra LETA.

Kriminālziņas 400 eiro un alkohola pudeli par psihiatrijas diagnožu noteikšanu

Noziedzīgo darbību rezultātā divi pacienti saņēma atzinumus par atbrīvojumu no valsts valodas prasmes pārbaudes veselības stāvokļa dēļ.

Sabiedrība KNAB aicina kritiski vērtēt skandalozus audiovizuālus materiālus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim oficiālajā priekšvēlēšanu aģitācijas periodā dziļviltojuma gadījumus nav konstatējis, tomēr aicina iedzīvotājus kritiski vērtēt iespējamus skandalozus audiovizuālus materiālus.