• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Liepājā septiņu kilometru attālumā no mājām atrod klaiņojam piecgadīgu meiteni

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 12:37, 10.07.2024


Liepājā septiņu kilometru attālumā no savām mājām atrasta klaiņojam piecgadīga meitene, turklāt pilsētā viņa nokļuvusi ar autobusu, informē Valsts policija.


Foto: LETA

Piektdien ap plkst.11.15 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirknī saņemta informācija, ka Liepājā, Lielā ielā kāds garāmgājējs pamanījis aptuveni piecus gadus vecu meitenīti, kura pastaigājusies viena pati.

Policija ieradās notikuma vietā un sāka skaidrot notikušo. Likumsargi noskaidroja, ka, kamēr meitenes māte gulējusi, ap plkst.5.30 bērns paņēmis mājas atslēgas un viens pats izgājis ārā no dzīvesvietas Dienvidkurzemes novadā, Cimdeniekos.

Šeršņova norāda, ka ap plkst.8 sieviete konstatējusi, ka meita nav mājās, pēc kā sākusi viņas meklēšanu Cimdeniekos, taču līdz pat policijas ierašanās brīdim viņas dzīvesvietā, sieviete neuzskatīja par vajadzīgu ziņot policijai par meitas prombūtni.

Rezultātā, pateicoties garāmgājējam, meitenīte atrasta Liepājā, Lielā ielā, ģērbusies krekliņā, šortos un ziemas cepurē.

Noskaidrots, ka meitenīte atbrauca uz Liepāju ar sabiedrisko transportu - autobusu.

Valsts policijā pret sievieti sākts administratīvā pārkāpuma process par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par šādu administratīvu pārkāpumu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 210 eiro.

Administratīvās pārkāpuma lietas materiāli nodoti Liepājas pašvaldības Administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai par soda apmēru.

Likumsargi izsaka pateicību atsaucīgajam iedzīvotājam, kurš nebija vienaldzīgs šajā situācijā un nekavējoties ziņoja policijai par notikušo. Tāpat policija arī turpmāk aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt par šādiem un līdzīgiem gadījumiem.

Policija uzsver, ka viens no vecāku atbildīgākajiem un svarīgākajiem uzdevumiem ir rūpēties par bērnu dzīvību un drošību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret zemnieku par aplokšņu algu izmaksu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde augustā Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu par "aplokšņu algu" izmaksu.

Kriminālziņas Policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus

Valsts policija aizdomās par telefonkrāpšanām aizturējusi vairākus Ukrainas pilsoņus, kuri pildījuši kurjera lomu, aģentūru LETA informēja policija.

Kriminālziņas Par naida kurināšanu pret ukraiņiem piespriež gada un astoņu mēnešu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa Cēsīs mālpilietim, 1981.gadā dzimušajam Edgaram Romalam piespriedusi gada un astoņu mēnešu cietumsodu par kara nozieguma publisku slavināšanu un nacionālā naida pret ukraiņiem kurināšanu, raksta "Latvijas Avīze".

Kriminālziņas Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllietā sākotnēji aizturētā sieviete tomēr nav bijusi iesaistīta noziegumā, turklāt patreiz iegūtā informācija neliecina, ka muzeja dedzināšanā būtu veikta Krievijas specdienestu uzdevumā, ziņo prokuratūrā.

Lasiet arī