• Amanda,
  • Amanta,
  • Kaiva
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VDD rosina sākt kriminālvajāšanu pret Mamikinu

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 22:19, 07.06.2024


Valsts drošības dienests (VDD) rosina prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret uz Krieviju aizbēgušo bijušo Eiropas Parlamenta deputātu no Latvijas Andreju Mamikinu par agresorvalsts veikto kara noziegumu Ukrainā slavināšanu un attaisnošanu, noskaidroja aģentūra LETA.


Foto: LETA

Kriminālprocesu pret viņu VDD sāka 2023.gada 29.septembrī saskaņā ar Krimināllikuma 74.1 pantu par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu, izvērtējot Mamikina izteikumus vairāku Kremlim lojālu Krievijas televīzijas kanālu raidījumos, kā arī sociālās tīklošanās vietnēs.

Krievijas televīzijas kanāla "Rossija 1" aizvadītā gada 21.septembra radījumā "Vakars ar Vladimiru Solovjovu" Mamikins pauda, ka Krievija "veic varenu, svētu darbu Ukrainā".

Krimināllikuma 74.1 pantā paredzētais bargākais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Jau ziņots, ka bijušais politiķis un prokremliskais aktīvists Mamikins aizbēga uz Krieviju un Kremļa propagandas medijiem paziņoja, ka tā darījis, lai viņa "dēliem nav jāpiedalās geju parādēs".

Saeimas 2022.gada aprīlī pieņemtie grozījumi Pilsonības likumā paredz Latvijas pilsonības atņemšanu personai, kura sniegusi būtisku finansiālu, materiālu, propagandisku, tehnoloģisku vai cita veida atbalstu valstīm vai personām, kuras ir veikušas darbības, tai skaitā genocīdu, noziegumu pret mieru, noziegumu pret cilvēci, kara noziegumu, kas grauj vai apdraud demokrātisku valstu teritoriālo integritāti, suverenitāti un neatkarību vai konstitucionālo iekārtu, vai arī ja persona pati ir piedalījusies šādu darbību veikšanā un Latvijas pilsonības atņemšanas gadījumā šī persona nekļūst par bezvalstnieku.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Mamikins dzimis 1976.gadā, Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu filoloģijā un vairākus gadus nostrādājis žurnālistikā.

2014.gadā viņš kandidēja EP vēlēšanās no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" saraksta un tika ievēlēts. Savukārt 2018.gadā Saeimas vēlēšanās viņš kandidēja jau no Latvijas Krievu savienības saraksta, bet parlamentā neiekļuva.

2021.gadā Mamikins sāka darbu Valsts darba inspekcijā kā stratēģiskās komunikācijas vadītājs, tomēr pārbaudes laikā darbs tika uzteikts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Krāpnieki no Latvijas uzņēmumiem izkrāpj arvien lielākas summas (+VIDEO)

Lai mazinātu šo risku, organizācijām jāievieš iekšējās procedūras, kuras nosaka specifisku kārtību.

Kriminālziņas Vīrietis vairākām personām izkrāpj naudu, nepiegādājot solīto malku

Valsts policija rosinājusi prokuratūru sākt kriminālprocesu pret vīrieti par naudas izkrāpšanu, nepiegādājot malku Liepājā.

Kriminālziņas LTV: ūdenspolo treniņa laikā no trenera dūrēm cietis 13 gadus vecs zēns

Ūdenspolo treniņa laikā baseinā no trenera, ilggadējā Latvijas izlases spēlētāja Mihaila Tokareva spērieniem ar kājām un sitiena ar roku cietis 13 gadus vecs zēns, vēsta Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Jelgavā iereibusi vadītāja naktī māca braukt citai sievietei

Aizvadītās nedēļas nogalē Jelgavā aizturēta kāda iereibusi vadītāja, kura naktī mācīja braukt citai sievietei, informē Valsts policijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Bijušais EP deputāts Mamikins pārcēlies uz Krieviju un gāna Latviju

Bijušais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Latvijas, partijās "Saskaņa" un Latvijas Krievu savienība pabijušais Andrejs Mamikins ir pārcēlies dzīvot uz Krieviju, "lai viņa dēliem nav jāpiedalās geju parādēs", šādi viņš izteicies intervijā bijušajam Latvijas žurnālistam, propagandas kanāla "Sputnik" darbonim Aleksejam Stefanovam.

Sabiedrība VDD rosinājis apsūdzēt divas personas par spiegošanu Krievijas labā

Valsts drošības dienests (VDD) šonedēļ rosinājis prokuratūrai apsūdzēt divas personas, tostarp jau iepriekš zināmo taksistu Sergeju Sidorovu par spiegošanu Krievijas labā, ziņo aģentūra LETA.

Kriminālziņas Valsts drošības dienests veicis pārrunas ar naidīgu veikala pārdevēju Rīgā

Valsts drošības dienests (VDD) ir veicis pārbaudi saistībā ar sociālās tīklošanās vietnēs izplatītu informāciju par kādas veikala "Postcard.lv" pārdevējas pret latviešiem vērstiem izteikumiem un atteikšanos apkalpot klientus latviešu valodā, aģentūru LETA informēja VDD.

Sabiedrība VDD stāsta par krievu diversantu grupu, kas plānojusi uzbrukumus Latvijā

Krievijas specdienesti savervētos Eiropas valstu iedzīvotājus nereti sūta īstenot kaitnieciskas aktivitātes ārpus viņu mītnes valsts, lai jauktu pēdas, aģentūrai LETA atzina Valsts drošības dienestā (VDD).