• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Miris uz robežas ar Baltkrieviju migranta sadurtais poļu karavīrs

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 22:28, 06.06.2024


Nomiris uz robežas ar Baltkrieviju kāda migranta sadurtais poļu karavīrs, ceturtdien pavēstīja Polijas armijas pavēlniecība.



Pagājušajā nedēļā Polijas armija paziņoja, ka karavīrs ir smagi ievainots, kad viņu "no Baltkrievijas puses sadūra migrants".

Ceturtdien armija pavēstīja par viņa nāvi.

"Neskatoties palīdzību, kas tika sniegta bandītiskā uzbrukuma vietā uz robežas ar Baltkrieviju, un ārstu pūlēm, viņa dzīvību neizdevās glābt," teikts pavēlniecības paziņojumā.

Vietējie mediji vēstīja, ka karavīrs caur piecus metrus augsto metāla žogu sadurts brīdī, kad viņš šajā apvidū patrulējis.

Polijas premjerministrs Donalds Tusks izteicis līdzjūtību karavīra ģimenei.

"Jauns karavīrs Mateušs atdevis savu dzīvību, aizstāvot Polijas Republikas robežu. Dzimtene un viņa tautieši neaizmirsīs šo upuri," platformā "X" pauda Tusks.

Polijas armija pagājušajā nedēļā ziņoja arī par diviem citiem uzbrukumiem karavīriem pie robežas - viens karavīrs tika ievainots ar pie nūjas piestiprinātu nazi, bet otram uzbrukumā ar sasistu pudeli savainota seja.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Krāslavas novadā izglābts bedrē iekritis zirgs

Ceturtdienas vakarā Krāslavas novadā izglābts bedrē iekritis zirgs, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Vecāķos aiztur lūriķi par sieviešu vērošanu tualetēs (VIDEO)

Pie Vecāķu pludmales policija šonedēļ aizturējusi kādu lūriķi par sieviešu vērošanu caur biotualetēs izgrieztiem caurumiem, informē Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Kriminālziņas Policija no piektdienas pastiprināti uzraudzīs ceļu satiksmes dalībniekus

Valsts policija laikā no 21.jūnija līdz 25.jūnijam pastiprināti uzraudzīs ceļu satiksmes dalībniekus, kā arī rīkos pastiprinātas pārbaudes, lai kontrolētu vai vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola reibumā, informē policija.

Kriminālziņas Hakeri uzbrukuši Turaidas muzejrezervāta mājaslapai

Patlaban Turaidas muzejrezervāta mājaslapa darbojas ar traucējumiem, jo tai intensīvi uzbrūk hakeri, informēja Turaidas muzejrezervāta izglītojošā darba un komunikācijas nodaļas galvenā speciāliste Maira Dudareva.

Lasiet arī

Sabiedrība ĀM: robežas drošības stiprināšana ir nemainīgi augsta Latvijas prioritāte

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs piektdien, tiekoties ar Ungārijas Eiropas Savienības lietu ministrijas parlamentāro sekretāru Barnu Pālu Žigmondu, apliecināja, ka austrumu robežas drošības stiprināšana ir nemainīgi augsta Latvijas prioritāte, informēja ĀM.

Kriminālziņas Robežsardze: Pašlaik tiek fiksēti intensīvāki robežas šķērsošanas mēģinājumi

Pašlaik tiek fiksēti intensīvāki robežas šķērsošanas mēģinājumi vienas dienas laikā, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Kriminālziņas Par kukuļa piedāvāšanu robežsargam aiztur Krievijas pilsoni

Piektdien Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēts Krievijas pilsonis, kurš robežsargam mēģinājis dot kukuli 30 eiro apmērā, aģentūtu LETA informēja Valsts robežsardzē.