• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā pagaidām nav novērots neviens incidents saistībā ar vēlēšanu drošību

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 07:11, 04.06.2024


Latvijā pagaidām nav novērots neviens incidents, kas būtu tieši saistāms ar vēlēšanu sistēmām vai vēlēšanu drošību, aģentūrai LETA sacīja informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" vadītāja Baiba Kaškina.


Foto: LETA

Viņa norādīja, ka "Cert.lv" kopā ar Valsts kanceleju un pārējām iesaistītajām iestādēm ļoti cītīgi strādā, lai veiktu testēšanu visām sistēmām, kas tiks iesaistītas Eiropas Parlamenta vēlēšanu norises atbalstam.

Pašreiz visa nepieciešamā testēšana ir pabeigta, un veiktajos testos neviena kritiska ievainojamība nav tikusi identificēta. Šogad "Cert.lv" sadarbība ar visiem piegādātājiem ir bijusi veiksmīga un visas atklātās problēmas ir tikušas savlaicīgi novērstas.

Vienlaikus Kaškina norādīja, ka, tuvojoties vēlēšanām, var sagaidīt dažāda veida uzbrukumus.

"Domāju, ka tieši kiberuzbrukumi diez vai būs, vismaz varbūtība ir krietni zemāka. Daudz augstāka varbūtība ir dažādām dezinformācijas kampaņām, informācijas operācijām, arī dziļviltojumi ir tas, par ko visi baidās un domā, ka tie varētu parādīties," sacīja Kaškina.

Viņa norādīja, ka tie ir satura jautājumi, un "Cert.lv" ir iesaistīti tikai daļēji - ar šiem jautājumiem pamatā strādā Valsts kanceleja.

"Mēs savas kompetences ietvaros esam klātesoši visās darba grupās, kas saistītas ar vēlēšanu organizēšanu gan no tehnoloģiskā viedokļa, gan no drošības viedokļa," sacīja Kaškina.

LETA jau ziņoja, ka Eiropas Parlamenta vēlēšanas Latvijā notiks sestdien, 8.jūnijā, kad varēs balsot no plkst.8 līdz 20.

Eiropas Parlamenta vēlēšanās būs iespējams balsot jebkurā no 945 vēlēšanu iecirkņiem Latvijā, vai arī kādā no 50 iecirkņiem ārvalstīs.

Iepriekšējā balsošana Latvijas iecirkņos iespējama 6.jūnijā no plkst.16 līdz 20 un 7.jūnijā no plkst.13 līdz 18.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aizdomās par gatavošanos valsts amatpersonas slepkavībai aizturēti pieci cilvēki

Valsts policija aizdomās par iespējamu sagatavošanos kādas valsts amatpersonas slepkavībai aizturējusi piecas personas, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Kriminālziņas Apcietina divas personas, kuras atbalstījušas Bukaina meitas nolaupīšanu

alsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi divas personas, kuras tiek turētas aizdomās par prokremliskā aktīvista Staņislava Bukaina atbalstīšanu, īstenojot meitas nolaupīšanu un aizvedot viņu uz Krieviju.

Kriminālziņas Ar SUP dēli Krievijā nokļuvušais ir prokremliskais aktīvists

Nedēļas nogalē ar SUP dēli no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvušais vīrietis ir organizācijas "Baltijas antifašisti" krimināllietā apsūdzētais prokremliskais aktīvists Staņislavs Bukains, ziņo LETA.

Kriminālziņas Soctīklos tiek apspriesta kratīšana: «Tauta zina, ka Ždanoka vainīga» (+VIDEO)

Tatjana Ždanoka ir saistīta ar iespēju sazināties ar Krievijas specdienestiem.

Lasiet arī

Sabiedrība VDD nav konstatējis Krievijas mēģinājumus iejaukties EP vēlēšanu norisē Latvijā

Valsts drošības dienests (VDD) nav konstatējis agresorvalsts Krievijas vai citu valstu tiešus mēģinājumus prettiesiski iejaukties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu norisē un ietekmēt to rezultātus Latvijā, informēja VDD.

Sabiedrība Rīgā EP vēlēšanās piedalījušies nepilni 37% balsstiesīgo

Rīgā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās piedalījušies 147 028 vēlētāji jeb 36,96%, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) oficiāli publicētie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Sabiedrība Politoloģe skaidro zemo vēlēšanu aktivitāti Latgalē

Zemā vēlēšanu aktivitāte Latgalē varētu būt skaidrojama ar reālā iedzīvotāju skaita neatbilstību reģistrētajam, tādu viedokli pauda Rīgas Stradiņa universitātes lektore, politoloģe Lelde Metla-Rozentāle, komentējot zemo vēlētāju aktivitāti Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Sabiedrība Rīgas centrā balsošanā izmantotas desmit neapzīmogotas aploksnes

Eiropas Parlamenta (EP)vēlēšanās Rīgā, 81.vēlēšanu iecirknī, kas atrodas Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā, balsošanā izmantotas desmit neapzīmogotas aploksnes.