• Justīne,
  • Juta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Robežsardze: Pašlaik tiek fiksēti intensīvāki robežas šķērsošanas mēģinājumi

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 08:25, 23.05.2024


Pašlaik tiek fiksēti intensīvāki robežas šķērsošanas mēģinājumi vienas dienas laikā, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.


Foto: LETA

"Novērojam, ka ir atsevišķi, punktveida mēģinājumi vienā dienā veikt masīvākus migrantu mēģinājumus šķērsot robežu. Skaidrs, ka ne paši viņi atnāk. Tas tiek organizēts. Bet redzam, ka viena diena tiek izraudzīta intensīviem robežpārkāpēju mēģinājumiem šķērsot robežu," teica Pujāts.

Viņš pieļāva, ka ar šādiem mēģinājumiem varētu tikt testētas Latvijas spējas reaģēt. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pašlaik "sistēma strādā", robežsargi ar saviem pienākumiem tiek galā.

Mēģinājumi šķērsot robežu tiek fiksēti tikai no Baltkrievijas puses, bet mēģinājumi iekļūt no Krievijas Latvijā teju nav fiksēti.

Pujāts akcentēja, ka svarīgi ir ne tikai pabeigt robežas izbūvi, bet to arī aprīkot ar tehniskajiem līdzekļiem.

Runājot par cilvēkiem, kuri mēģina nelikumīgi iekļūt Latvijā, Pujāts teica, ka pamatā var runāt gados jauniem vīriešiem, kuri nāk no dažādām valstīm, kuras atrodas Āfrikā, Āzijā, Dienvidamerikā.

Robežsardzes priekšnieks norādīja, ka neviens no pieķertajiem Latvijas nevēlas palīdzību, viņi vēlas nelikumīgi iekļūt valstī, lai nokļūtu Vācijā un tur pieprasītu patvērumu, iegūtu sociālās garantijas. "Mērķis ir tikt līdz sapņu zemei," sacīja Pujāts.

Valsts robežsardze trešdien nav konstatējusi nelegālo migrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Kopumā šogad no robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēts 1991 cilvēks, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemti desmit cilvēki.

Jau vēstīts, ka, palielinoties nelegālās imigrācijas spiedienam, no 13.marta līdz 12.septembrim atkal ir spēkā pastiprinātā robežapsardzības sistēmas darbības režīms Latvijas-Baltkrievijas pierobežā.

Pērn no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 863 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 428 cilvēki. Savukārt 2022.gadā tika novērsti 5286 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana netika liegta.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Krāslavas novadā par migrantu pārvadāšanu aizturēti pieci Latvijas pilsoņi

Valsts robežsardze Krāslavas novadā par nelikumīgo imigrantu pārvadāšanu aizturēti pieci Latvijas pilsoņi, informēja Valsts robežsardze.

Kriminālziņas Gulbenē krāpnieki uzdodas par Valsts policijas amatpersonu

Gulbenē krāpnieki uzdodas par Valsts policijas amatpersonu un sūta viltus foto ar dienesta apliecību.

Kriminālziņas Justīnes Reinikovas slepkavības krimināllietu turpinās iztiesāt augustā

Septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas noslepkavošanas krimināllietu Latgales rajona tiesa Ludzā slēgtā tiesas sēdē plāno turpināt skatīt 5.augustā plkst.10.

Kriminālziņas VDD: Eiropas Parlamenta vēlēšanas noritējušas mierīgi

Noslēdzoties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, Valsts drošības dienests (VDD) nav konstatējis mēģinājumus prettiesiski ietekmēt vēlēšanu rezultātus Latvijā, un dienesta vērtējumā vēlēšanas aizvadītas mierīgi, informēja VDD.

Lasiet arī

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Kriminālziņas Par kukuļa piedāvāšanu robežsargam aiztur Krievijas pilsoni

Piektdien Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēts Krievijas pilsonis, kurš robežsargam mēģinājis dot kukuli 30 eiro apmērā, aģentūtu LETA informēja Valsts robežsardzē.

Kriminālziņas Nedēļas nogalē novērsti 76 mēģinājumi nelikumīgi šķērsot robežu

Valsts robežsardze pēdējās trīs dienās novērsusi 76 nelegālo migrantu mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Sabiedrība Otrdien novērsti 46 migrantu mēģinājumi nelikumīgi šķērsot robežu

Valsts robežsardze otrdien novērsusi 46 nelegālo migrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, aģentūru LETA informēja robežsardzē.